Πολιτική

Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων

604Προβολές

Διακήρυξη  48ωρης απεργίας

Το Σωματείο μας, τ’ οποίο συνιστά πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων, εκπροσωπώντας εργαζόμενους στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, αποφάσισε ΠΑΜΨΗΦΗ,στη Γενική Συνέλευση της 23/11/2019 και στην στη Γενική Συνέλευση της 19/01/2020  με απαρτία άνω του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών,    την πραγματοποίηση 48ωρης Απεργίας στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2020.

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων (επί το πλείστων γυναίκες) έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών (υπάρχουν συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες με 19 έτη συνεχούς εργασίας), ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουν πάντα και  μόνο  υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε καν στην ασθένεια.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας καμία ανταπόκριση στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στον κλάδο, τα οποία εξακολουθούν και υφίστανται, δίχως κανένας να ενδιαφέρεται για την επίλυσή τους.

Οι εργαζόμενες/οι, λόγω της συστηματικής αδιαφορίας της Πολιτείας για την καθαριότητα των σχολείων και τα αιτήματα του κλάδου μας, αποφάσισαν και πραγματοποιούν 48ωρη απεργία στις6 & 7 Φεβρουαρίου2020, ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ:

 • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών σε όσους Δήμους δεν γίνεται .
 • Αξιοπρεπείς αμοιβές.
 • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
 • Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο myschool, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.
 • Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.
 • Πιστοποίηση Επαγγέλματος.
 • Μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Την κινητοποίηση του κλάδου μας στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Π.Ε Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά .

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ:

 • 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 • 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Γιαννιτσά  30/1/2020

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.