Δ. Βέροιας

Ομιλία-συζήτηση με θέμα “Ασφαλές Άγγιγμα” πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

257Προβολές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομιλία-συζήτηση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με θέμα “Ασφαλές Άγγιγμα”, στην οποία ομιλήτριες ήταν η κα Αγγελή Παρασκευή, Ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βέροιας και η κα Κακολύρη- Κλίτση Ιωάννα, Ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση προς την υπηρεσία μας από τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Ζαφειρίου Κωνσταντίνο. Μέσα από μία εμπεριστατωμένη προσέγγιση σχετικά με το «Ασφαλές Άγγιγμα», οι ψυχολόγοι μας και μέλη της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων, προσπάθησαν να αφυπνίσουν τους γονείς που γέμισαν το αμφιθέατρο του σχολείου. Στοχεύοντας αρχικά στην πρόληψη του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και έπειτα στην αναγνώρισή του, οι γονείς μετά το τέλος της ομιλίας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έθεσαν στις ομιλήτριες διάφορα θέματα προς συζήτηση που τους απασχολούσαν. Σε μία εποχή όπου τα παιδιά είναι εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους η πρόληψη αποτελεί το μόνο μέσο μείωσης τέτοιων φαινομένων.

 Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε παρόμοια πρόσκληση, με στόχο τη συστηματική ενημέρωση των μαθητών και των γονέων.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.