Δ. Βέροιας

Ο Δήμαρχος Βέροιας για τη συμβολή του Δήμου στη δημιουργία του Νέου Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών

152Προβολές

Για τη σημαντική συμβολή του Δήμου Βέροιας που το 2013 είχε παραχωρήσει δωρεάν στο Υπουργείο Πολιτισμού δημοτικό οικόπεδο 141 στρεμμάτων στην Βεργίνα με σκοπό την ανέγερση αρχαιολογικού μουσείου, αναφέρεται σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Ένα έργο που μπήκε σε τροχιά υλοποίησης εδώ και μία δεκαετία παραδίδεται στην τοπική κοινωνία. Συνοδοιπόρος από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Βέροιας και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο το 2013, επί Δημαρχίας της κας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, είχε λάβει απόφαση «Έγκρισης οριστικής δωρεάν παραχώρησης κατά πλήρη κυριότητα δημοτικής έκτασης της Τοπικής Κοινότητας Βεργίνας, έκτασης 141.002,45 τ.μ. στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ανέγερση αρχαιολογικού μουσείου».

Ως ατμομηχανή και αναπτυξιακό πόρο για την Ημαθία χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Βέροιας το πολυαναμενόμενο Νέο Πολυκεντρικό Μουσείου των Αιγών. Με αφορμή τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την έναρξη λειτουργίας του, ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης δήλωσε:

«Χωρίς αμφιβολία το Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών λειτουργεί ως ισχυρός πόλος έλξης επισκεπτών και επιστημόνων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο ενοποιεί και καθορίζει τη πολιτιστική διαδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, της πρώτης πόλης των Μακεδόνων, του ανακτορικού κέντρου και τόπου ταφής της δυναστείας των Τημενιδών. Της δυναστείας όπου επί τρεισήμισι αιώνες κυριάρχησε στην Μακεδονία, την Ελλάδα και σε ολόκληρη την οικουμένη, δια του Φιλίππου Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ένα όραμα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Η μετάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προωθώντας τις αρχές της πολιτισμικής μας δημοκρατίας και της μάθησης, αποτελεί το θεμέλιο και το κεντρικό στοιχείο της αναπτυξιακής προσπάθειας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.