Δ.Έδεσσας

Ο Δήμος Έδεσσας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων Φιλικών προς την Οικογένεια

236Προβολές

Ο Δήμος Έδεσσας εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων Φιλικών προς την Οικογένεια και του απονεμήθηκε το σχετικό δίπλωμα από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μεγάλων Οικογενειών (ELFAC).

Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Εδέσσης προς το Δήμο Έδεσσας, ο οποίος έλαβε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποστολή του σχετικού αιτήματος προς το Δίκτυο.

Η οικογένεια είναι η θεμελιώδης μονάδα της κοινωνίας και δικαιούται προστασίας από την κοινωνία και το κράτος και με αυτή την παραδοχή ως βάση οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Φιλικών προς την Οικογένεια είναι:

  • να επιτύχει κοινωνική, ανθρώπινη και οικονομική ανάπτυξη εστιασμένα προς την ευημερία των οικογενειών και των μελών τους, το μέλλον της Ευρώπης,
  • να διαδώσει στην Ευρώπη μια παράδοση προσανατολισμένη προς την παραδοσιακή οικογένεια με παιδιά,
  • να ενδυναμώσει τις οικογένειες σε μια σχέση επικουρικότητας με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών,
  • να δίδονται στις οικογένειες με παιδιά οι ευκαιρίες να ζήσουν τα προγράμματα ζωής τους και να έχουν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν στο πλέον φιλόξενο περιβάλλον,
  • να παρακολουθεί και να μελετά τις δημογραφικές τάσεις και δυναμικές που επηρεάζουν τις οικογένειες.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.