Δ. Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας ενισχύει τις κοινωνικές του υπηρεσίες προς τους πολίτες και τη συνεργασία του με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας.

650Προβολές

 

Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης με τις ευρύτερες επιπτώσεις της στην κοινωνική και οικονομική μας ζωή να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και την αισιοδοξία μας, να τηρήσουμε τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, και βεβαίως να σταθούμε ενωμένοι κι αλληλέγγυοι προκειμένου να τα ξεπεράσουμε όλα το γρηγορότερο και με τα λιγότερα, δυνατόν, αρνητικά αποτελέσματα, ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και στους θετικούς ρυθμούς και δείκτες της ζωής μας γενικότερα.

Είναι επίσης σημαντικό να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά τις βαθιές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας στους συνανθρώπους μας της πρώτης γραμμής, που αγωνίζονται και προσφέρουν εξαντλητικά τις υπηρεσίες και τις δυνάμεις τους στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας για την προστασία όλων μας. Η πολιτεία θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους ενισχύοντας και στηρίζοντάς τους με κάθε μέσο και τρόπο.

Ο Δήμος Σκύδρας, από την πλευρά του, συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Για την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα τους οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, όπως είναι οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι κ.α.,  για βασικές ανάγκες τους, όπως είναι η αγορά και η παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, η διεκπεραίωση επειγουσών ζητημάτων με το Δήμο, Δημόσιο κ.α., μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις ώρες, 08:00’  έως τις 14:00΄, στα εξής τηλέφωνα:

  • 2381351891 – Κοινωνική Δομή Σκύδρας
  • 2381351999 – Βοήθεια στο σπίτι – Σκύδρα
  • 2381351710 – Βοήθεια στο σπίτι – Καλή
  • 2381082889 – Βοήθεια στο σπίτι – Λιποχώρι
  • 2381071857 – Βοήθεια στο σπίτι – Πετριά.

Για τη συμβουλευτική – ψυχολογική υποστήριξη των συμπολιτών μας, που παραμένουν στα σπίτια τους, λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2381351770 του Κέντρου Κοινότητας , τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00’ έως τις 14:00΄.

Επίσης, ας σημειωθεί ότι μ΄ ένα καινούργιο αυτοκίνητο ενισχύθηκε η υπηρεσία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Σκύδρας προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες του προγράμματος. Το αυτοκίνητο αυτό που παρέλαβε πρόσφατα η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σκύδρας Μαρία Γιακαμόζη βρίσκεται ήδη στη διάθεση των υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Σκύδρας μέσω των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ενισχύει τη συνεργασία του με τις υπηρεσίες παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και θα συνεισφέρει, κατά το δυνατόν, στα παρακάτω ζητήματα:

  • Μετακίνηση του υγειονομικού προσωπικού της Π.Φ.Υ. προς την οικία των ευπαθών ομάδων για την παροχή νοσηλευτικής ή ιατρικής φροντίδας,
  • Εκτέλεση αιμοληψιών και μεταφορά δειγμάτων προς το Κέντρο Υγείας για την εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων,
  • Πιθανή διακίνηση συνταγών φαρμάκων από το Κέντρο Υγείας προς ευπαθείς ομάδες που χρήζουν βοήθειας ή ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους,
  • Εντοπισμός περιστατικών που χρήζουν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωση των υγειονομικών της Π.Φ.Υ. για την οργάνωση και παροχή κατάλληλης φροντίδας,
  • Ενημέρωση των πολιτών για ευρύτερη χρήση της δυνατότητας πρόσβασης στην άυλη συνταγογράφηση και παροχή σχετικής βοήθειας, όπου είναι εφικτό.

Μένουμε , λοιπόν, αλληλέγγυοι, μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς και αισιόδοξοι!

                                                                                                                            

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.