Δ.Πέλλας

Ο «Ερωτευμένος Καίσαρ» ταξιδεύει στον κάμπο των Γιαννιτσών

390Προβολές

Ο συγγραφέας ΠΑΝΑΓΙώΤΗΣ ΣΕΡ. ΧΑΝόΣ και οι εκδόσεις “24γράμματα” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. σε μια  εκδήλωση ΥΠΕΡ του ευγενούς σκοπού 

του Συλλόγου ΦΙΛΩΝ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ, στην πόλη που μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ο συγγραφέας ΠΑΝΑΓΙώΤΗΣ ΣΕΡ. ΧΑΝόΣ και οι εκδόσεις “24γράμματα”  σε μια εκδήλωση για καλό σκοπό, παρουσιάζουν στο βιβλιόφιλο κοινό των Γιαννιτσών τo περιπετειώδες και ανατρεπτικό Ιστορικό μυθιστόρημα “Ερωτευμένος Καίσαρ” που έχει βραβευτεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Culture4All – Πολιτισμός για Όλους” και την Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στο πλαίσιο της Πανελλήνιας πρόσκλησης προς συγγραφείς με θέμα “Μόρια Λέσβου, 2.500 χρόνια Ιστορίας” (Ιανουάριος 2019).

Την εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών/πρώην ΠΟΛύΚΕΝΤΡΟ) ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, καθώς μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων θα διατεθεί υπέρ του ευγενούς, κοινωνικά αλληλέγγυου σκοπού του. 

Με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του covid και υπό τη συνοδεία γνωστών μελωδιών και αυτοσχεδιασμών από το Ωδείο “ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ” με τους Θοδωρή Ηλιάδη (Πιάνο)/ Χρόνη Κουτσουνπίδη (Κιθάρα)/ Αβραάμ Παπαιωάννου (Ούτι), ο συγγραφέας θα μιλήσει για τον “Ερωτευμένο Καίσαρα” και θα υπογράψει βιβλία του, ενώ το μυθιστόρημα και τις αρχαιολογικές, ιστορικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές και λογοτεχνικές πτυχές του θα παρουσιάσουν οι:

  • Πέτρος Μπέσπαρης  Φιλόλογος/Ιστορικός/Λογοτέχνης
  • Γιώργος Τσακίρης    Εικαστικός δημιουργός/Καθηγητής ΣΚΛ  ΑΠΘ
  • Φώτης Κουτσαμπάρης  Δημοσιογράφος/Συγγραφέας/Ποιητής
  • Μανώλης Ορφανουδάκης  Ιστορικός/Βυζαντινολόγος
  • Θέμης Ανθρακίδης  Ερευνητής/Υπ. Δρ Πολιτικής Οικονομίας του ΠΑΜΑΚ
  • Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας/εκπαιδευτικός  Ιωάννης Παπαλαζάρου

ΤΟΝ ΔΙάΛΟΓΟ θα συντονίσει η πρόεδρος του συλλόγου Σ.Φ.Ν.Γ Μαρία Λαγομάτη

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (public, malliaris, ianos, protoporia, politeianet, vivliopoleiopataki, skroutz, bestprice κλπ) και σε όλα τα βιβλιοπωλεία, έχει χαρακτηριστεί από αναγνώστες, κριτικούς και από τις εκδόσεις 24γραμματα ως “ένα από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα της τελευταίας πενταετίας”.  

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Την αποκάλυψη, ενός επικίνδυνου μυστικού, που κυριολεκτικά αλλάζει ή καλύτερα… τελειώνει την Ελληνική Ιστορία! Αυτό το ανομολόγητο καραδοκεί ανάμεσα στις σελίδες του βραβευμένου Ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο “Ερωτευμένος Καίσαρ”, του συγγραφέα – δημοσιογράφου Παναγιώτη Χανού, που κυκλοφόρησε πρόσφατα (Ιούνιος 2021) στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις “24γράμματα”.

Εξακόσια χρόνια μετά από την άλωση της Βασιλεύουσας, το επτασφράγιστο μυστικό, το απόκρυφο του έρωτα, μιας ανυπότακτης Λατίνας, που θρυμματίζει τα κοινωνικά στερεότυπα κι ενός βασιλέα που είναι παγιδευμένος ανάμεσα στην επιθυμία και το χρέος, έρχεται στην επιφάνεια… και μαζί του έρχεται το… τέλος της Ιστορίας!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ του «Ερωτευμένου Καίσαρα» αναφέρεται στο εγγύς μέλλον, στη σύγχρονη Ελλάδα, με φόντο το δράμα των προσφύγων στη Λέσβο και τον αόρατο πόλεμο των κατασκόπων στις δύο πλευρές του Αιγαίου, εκτυλίσσεται όμως παράλληλα και στο παρελθόν, στα τέλη Φλεβάρη του 1453, πίσω από τα θαλάσσια τείχη της πολιορκημένης, από τους Οθωμανούς, Κωνσταντινούπολης.

Δύο καράβια, που θαλασσοδέρνονται στη χειμερινή τραμουντάνα του Αιγαίου, δύο ιστορίες που ακολουθούν καμπυλόγραμμες τροχιές, που τέμνονται στην κόψη της Αλήθειας και του Μύθου και που εντέλει συναντιούνται μοιραία με επίκεντρο τη Μόρια της Λέσβου, επειδή έρχεται το… πλήρωμα του χρόνου!

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους, σχοινοβατούν η αρχαιολόγος Ντόροθι Γλαυκία και ο ιδιοφυής βυζαντινολόγος Έρασμος Βιεννέζης, ιχνηλατώντας στις αρχαιότητες, στα μνημεία, στα κάστρα και στα Πυργόσπιτα της νήσου. Αναζητώντας αρχαία σύμβολα και επιγραφές μέσα στον λαβύρινθο μιας υπόγειας πολιτείας, στο λημέρι της μυστικής Αδελφότητας των Ιπποτών του Δράκου. Ψάχνοντας την απάντηση για το μεγαλύτερο απόκρυφο της ελληνικής Ιστορίας, για ένα επικίνδυνο μυστικό, που καραδοκεί επί έξι αιώνες αθόρυβα και καρτερικά, στη χοάνη του Θρύλου και της Λήθης.

Ένα μυθιστόρημα με ενδελεχή και εις βάθος έρευνα που εκτός από το μυστήριο και τη φαντασία, τις ιστορικές και αστυνομικές πτυχές του, τα φιλοσοφικά ή θεολογικά του διλήμματα, γράφτηκε κυρίως και ως ένα είδος ύμνου, μιας νοερής σπονδής, προς την πεισματώδη μάχη, την «ιερή» θυσία του Έρωτα για να νικήσει τον Θάνατο.

Γιατί τελικά… τα μικρά και ασήμαντα «αν» που ραδιουργούν αδιάλειπτα μέσα στο μεδούλι των καταστάσεων, των σχέσεων, των εξαρτήσεων και των συναισθημάτων… είναι αυτά που γράφουν την ιστορία.

Σελίδες: 574, Σχ. 14Χ21. Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

εκδόσεις 24γράμματα : https://24grammata.com/product/00813/

Πληροφορίες: Γιώργος Δαμιανός (εκδότης τηλ 210 612 70 74) – Παναγιώτης Σερ. Χανός (συγγραφέας τηλ 6993 770977)

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Παναγιώτης, Σεραφείμ, Χανός κατάγεται από πρόσφυγες γονείς από την Καλλίπολη και τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, παιδιά των διωγμών, των χαμένων πατρίδων και του πολέμου που κατέληξαν στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μεταπτυχιακά αναζήτησε τη γνώση ως “Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης” και ως υποψήφιος Δρ του Παντείου στην Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας. Ασκεί τη δημοσιογραφία πάνω από τρεις δεκαετίες, είναι τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, ενώ διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, του Μορφωτικού της Ιδρύματος και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της Συμβουλίου. Το λογοτεχνικό του έργο έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βραβεύτηκε από συλλόγους Πολιτισμού, Τέχνης και Λόγου. Το 1990 εξέδωσε συλλογή με ποιητικά-σημειωτικά του κείμενα με τίτλο “Οι ρομαντικοί βλέπουν καλά μέσα στη Νύχτα” (“Γρανάτης”) και το 1998 εκδόθηκε συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η ουρά της τίγρης» από τις Εκδόσεις «Όμηρος».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.