Πολιτισμός

Ο Μάρκος Μέσκος τίμησε την Έδεσσα…..Όταν οι ποιητές σιωπούν, ο κόσμος γίνεται φτωχότερος…

1.6kΠροβολές

Γιάννης Σηφάκης: Του ποιητή ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται… Αντίο Μάρκο Μέσκο –  Δημοσία δαπάνη η κηδεία με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά

««Σκιά και Φως, σιωπή πολύγλωσση» η ποίηση του Μάρκου Μέσκου μας συντροφεύει από τον ηθικό και αξιακό πυρήνα της Αριστεράς. Αποχαιρετούμε τον σύντροφο, το δάσκαλο, τον ποιητή που έφυγε σήμερα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»  ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον ποιητή.  

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά η κηδεία θα γίνει δημόσια δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα ποιητή.

Tου ποιητή ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται και αυτό γιατί η ποίησή του Μάρκου θα μας συντροφεύει σαν κρυμμένος θησαυρός βαθύτατης ανθρωπιάς και ευαισθησίας.

Γιάννης Σηφάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πέλλας

…………………………..

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

για τον Μάρκο Μέσκο

Όταν οι ποιητές σιωπούν, ο κόσμος γίνεται φτωχότερος…

Έτσι νοιώθω για τη φυγή του Μάρκου Μέσκου, ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες ποιητές.

Ένας πνευματικός άνθρωπος, μα πάνω απ’ όλα ένας καλός φίλος με τον οποίο μας συνέδεε φιλία πολλών ετών.

Ο Μάρκος Μέσκος τίμησε την Έδεσσα, ως άξιο τέκνο της!

Η Έδεσσα τίμησε τον ποιητή με την αγάπη της και εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος της πόλης, είχα την τιμή να εκφράσω την αγάπη της στο πρόσωπό του, σε ειδική εκδήλωση που είχε γίνει πριν από δύο περίπου χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και να καταθέσουμε στεφάνι στη μνήμη του Μάρκου Μέσκου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέθλιας γης που θα τον σκεπάσει!

Δημήτρης Γιάννου   Δήμαρχος Έδεσσας

………………..

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπροόδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»  μόλις πληροφορήθηκε  την απώλεια του Εδεσσαίου ποιητή Μάρκου Μέσκου , ενεργό μέλος του συλλόγου , ακριβού φίλου και συνεργάτη από την δεκαετία του ’60 έως και σήμερα , συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στη κηδεία του αποβιώσαντος,
  • Να καταθέσει στέφανο και να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος .
  • Να προβεί σε επανέκδοση εξαντλημένων εκδόσεων του εκλιπόντος από τον σύλλογο , και στην συλλογή του υπάρχοντος ανέκδοτου αρχείου .
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο .

 

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου

Φ.Σ.Ε. « Μέγας Αλέξανδρος»

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.