Π.Ε.Πέλλας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

274Προβολές

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕ κ. Ιορδάνης Τσώτσος εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ)

 

Στο κόστος ενέργειας ως γεγονός το οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα και τα κόστη στις μεταφορές και στις τιμές των αγαθών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Ιορδάνης Τσώτσος στο χαιρετισμό του.

Η διεύρυνση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου, το κόστος των επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση, αλλά και τα προγράμματα χρηματοδότησης και οι απόψεις που εκφράστηκαν αποτέλεσαν τη βάση διαμόρφωσης συγκεκριμένων αιτημάτων και διεκδικήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, επεσήμανε στην ομιλία του, το  θέμα της  πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της πρωτοβουλίας GR-eco Islands και το γεγονός ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Στις φυσικές καταστροφές και τη στήριξη των επιχειρήσεων αναφέρθηκε  ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός αρμόδιος για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ανέπτυξε στην ομιλία της, το θέμα της άσκησης εξειδικευμένων πολιτικών για τον πρωτογενή τομέα, με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μανώλης Κουτουλάκης, γενικός γραμματέας νησιωτικής πολιτικής, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της τριετούς εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά και στις διαδικασίες αξιολόγησης και σχεδιασμού, που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων.

Mε τη συμμετοχή όλων των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας, με δύο υπουργικές παρουσίες των κκ. Νίκου Παπαθανάση, αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργού αρμόδιου για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών, αλλά και με ισχυρή εκπροσώπηση της ΚΕΕ πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο υπό την προεδρία του νέου του προέδρου κ. Δημητρίου Συξέρη, οι εργασίες της 52ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.