Δ.Πέλλας

Παράταση εγγραφών του Μουσικού Σχολείου

868Προβολές

Παράταση προθεσμίας εγγραφών στην Α΄τάξη Γυμνασίου

του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών έως 4/6/2019

 

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού ότι από το Υπουργείο Παιδείας δόθηκε παράταση για τις αιτήσεις εισαγωγής στην Α΄ Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων μέχρι την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Οι απόφοιτοι δημοτικού  εισάγονται στο Μουσικό Σχολείο ύστερα από διαδικασία επιλογής, που θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή οριζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με την εγκύκλιο 61195/Δ2/17-04-2019 του ΥΠΠΕΘ.

Για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου, δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις μουσικής, παρά μόνο μουσική αντίληψη. Η διαδικασία επιλογής έχει στόχο να διερευνήσει την ευαισθησία και την κλίση τους προς τη μουσική. Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν την εισαγωγή τους στο Μουσικό Σχολείο, παρακαλούνται να προσέλθουν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο της Διευθύντριας, για να υποβάλλουν αίτηση και να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία επιλογής. Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των επικείμενων εκλογών τα σχολεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες: 24/5, 27/5, 30/5 και 3/6.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2382028999 και 6936626194.

Η  Διευθύντρια

 

Πισμίση Ελένη

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.