Π.Ε.ΠέλλαςΠολιτικήΥγεία

Παρέμβαση του Δ. Σταμενίτη για τα Νοσοκομεία της Πέλλας

511Προβολές

Παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά έκανε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης. Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζει ο Νομός Πέλλας καθώς και η αυξημένη πίεση που δέχονται τα δύο Νοσοκομεία καθιστούν απαραίτητη τη λήψη πρόσθετων μέτρων υποστήριξης του υγειονομικού προσωπικού.

Σε συνέχεια των ενεργειών του για περαιτέρω ενίσχυση των δύο Νοσοκομείων με υγειονομικό προσωπικό και υλικό-τεχνικό εξοπλισμό, ο Βουλευτής στη σημερινή του παρέμβαση επικεντρώθηκε στην ανάγκη που υπάρχει σήμερα για την υλοποίηση προγράμματος επιπλέον τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας.

 Συγκεκριμένα πρότεινε:

  1. Την αποστολή κλιμακίου ειδικών προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο αντιμετώπισης της αυξημένης ζήτησης για παροχή ιατρικών υπηρεσιών που υπάρχει αυτό το διάστημα στην Πέλλα αλλά και για το προσεχές μέλλον, τόσο περιστατικών COVID – 19 όσο και άλλων περιστατικών.
  2. Την τεχνική υποστήριξη για την έκτακτη δημιουργία κλινών COVID – 19.
  3. Την τεχνική υποστήριξη για την έκτακτη δημιουργία κλινών ΜΕΘ COVID-19.

 

Όπως σημείωσε ο Βουλευτής,  στις συνομιλίες του με τον Υπουργό Υγείας και με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, η ενίσχυση που έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα με πάνω από 130 άτομα υγειονομικό προσωπικό, με ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ αλλά και με υλικό τεχνικό εξοπλισμό, έχει διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των περιστατικών COVID – 19. Ωστόσο τόνισε την αναγκαιότητα άμεσων συμπληρωματικών παρεμβάσεων προκειμένου ο Νομός Πέλλας να στηριχθεί, σημειώνοντας ότι οι επόμενες ημέρες, βάσει των στοιχείων, είναι κρίσιμες για την πορεία της νόσου στην περιοχή.

 

Τόσο ο κ. Κικίλιας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Νομό και επιβεβαίωσαν το Βουλευτή ότι τις προσεχείς ημέρες θα υλοποιηθούν οι σχετικές ενέργειες προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης διαχείρισης της κατάστασης.

Και οι τρεις άνδρες συμφώνησαν ότι αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με την επίδειξη ψυχραιμίας από την πλευρά των πολιτών και την τήρηση των μέτρων και των οδηγιών που προτείνουν οι ειδικοί αλλά και με την υποστήριξη του τιτάνιου αγώνα που δίνουν καθημερινά οι ιατροί, το νοσηλευτικό και το λοιπό παραϊατρικό προσωπικό των δύο Νοσοκομείων, στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.