Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη-Συζήτηση του ΚΚΕ στα Γιαννιτσά

478Προβολές

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Στα πλαίσια του πολιτικού της ανοίγματος η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση στο παρκάκι του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά, την Κυριακή 25 Απρίλη. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έγινε κουβέντα με εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι των οποίων πήραν τον λόγο και εμπλούτισαν την συζήτηση φέρνοντας εικόνα από τον χώρο τους, μεταφέροντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες του τελευταίου διαστήματος, δίνοντας τον παλμό επαναστατικής διάθεσης και δράσης.

Στη συζήτηση μίλησε η Αριστέα Χατζηβασιλειάδου, μέλος της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ. Αφού αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις, στο αποτύπωμα της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν μέσα από την οργάνωση της πάλης τους στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Τόνισε πως «Οι συγκεκριμένες κατευθύνσεις, που μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω, δεν είναι πολιτικές επιλογές μόνο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά εφαρμόζονται εδώ και χρόνια κι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των δήθεν αριστερών.  Καθώς βιώνουμε ήδη στο πετσί μας τις επιπτώσεις νόμων και μέτρων, που φέρουν την υπογραφή μεταξύ άλλων και υπουργών δήθεν αριστερών κυβερνήσεων, όπως η Αχτσιόγλου και ο Κατρούγκαλος. Στη βάση της στρατηγικής συμφωνίας με τους στόχους του κεφαλαίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διατήρησε το νόμο για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, αλλά και τον εμπλούτισε. Κύρωσε συλλογικές συμβάσεις, που υπέγραψαν συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και προβλέπουν αυτό ακριβώς, που τώρα θεσμοθετεί η ΝΔ σε ατομική βάση. Έθεσε τα θεμέλια του χτυπήματος στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τον απεργοκτόνο νόμο της Αχτσιόγλου. Τώρα, σύμφωνα με την πάγια τακτική τους, εμφανίζονται αντίθετοι, προκειμένου να ψαρέψουν στα θολά νερά του τυχοδιωκτισμού».

Έκανε συγκεκριμένη αναφορά στη μεγάλη αξία που έχουν οι πρωτοβουλίες και οι αγωνιστικές δράσεις, που πήραν συνδικάτα και μαζικοί φορείς στο Νομό το τελευταίο διάστημα, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση του εισοδήματος. Δήλωσε για άλλη μια φορά ότι η Τομ.Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ παρακολουθεί στενά τις διεκδικήσεις όλων των κλάδων και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τα δίκαια αιτήματα τους.

Στις τοποθετήσεις που έγιναν από εκπροσώπους φορέων, τονίστηκε ότι με πυξίδα το σύνθημα που βάζουν τα συνδικάτα στον αγωνιστικό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς: «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής», ο λαός πρέπει να διαμορφώσει τον δικό του οδικό χάρτη, για να μην πληρώσει ξανά τα σπασμένα της νέας κρίσης. Συγκροτώντας μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών, ενάντια στη στρατηγική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου.

Καταλήγοντας, δόθηκε από όλους ραντεβού στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με σημαντικό σταθμό τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς με την απεργιακή απάντηση των συνδικάτων στις 6 Μάη.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.