Αγορά

Προβλήματα των επιχειρηματιών του Νομού Πέλλας

877Προβολές

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιορδάνης Τσώτσος την Τρίτη 23.7.2019 επισκέφτηκε, μαζί με τους προέδρους των Επιμελητηρίων Δράμας κ. Στέφανο Γεωργιάδη και Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε το σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο των Επιμελητηρίων τόσο ως προς το ρόλο τους ως σύμβουλου της πολιτείας όσο και για τη συμβολή τους στην ενίσχυση και  στήριξη των επιχειρήσεων και κυρίως των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αφού και ο ίδιος ανήκει στις τάξεις των επιχειρηματιών και γνωρίζει τους αγώνες της επιμελητηριακής κοινότητας και τις θυσίες των παραγωγικών τάξεων για να κρατήσουν ζωντανή την  Ελληνική Οικονομία και τόνισε πως θα είναι δίπλα στα Επιμελητήρια και τις παραγωγικές τάξεις εκφράζοντας παράλληλα την χαρά του για τη συνάντηση με προέδρους Επιμελητηρίων της Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στη τοποθέτησή του επεσήμανε τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και παρουσίασε σειρά θέσεων του επιχειρηματικού κόσμου ώστε να επανέλθει η αγορά και η Εθνική οικονομία σε ένα κανονικό ρυθμό.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα προβλήματα των επιχειρηματιών του Νομού Πέλλας αλλά και στα έργα ανάπτυξης και υποδομής που είναι απαραίτητα να γίνουν στο νομό Πέλλας.

Ειδικό σημείο, όπου έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Υπουργός, είναι η πρόταση από πλευράς του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσου, για ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για το σύνολο της Βορείου Ελλάδος με το οποίο θα δοθούν κίνητρα για την συγκράτηση των επιχειρήσεων εντός της χώρας μας και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επαναπατρισμό των επιχειρήσεων μας που έχουν μετεγκατας ταθεί σε γειτονικές χώρες, ώστε να ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός της Βορείου Ελλάδος, να πάψει η φυγή των επιχειρήσεων μας και να δημιουργηθούν, μέσω νέων επενδύσεων νέες θέσεις εργασίας.

Θα προγραμματιστούν και άλλες συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη  και τους άλλους αρμόδιους Υπουργούς για την προώθηση και επίλυση προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου και του Νομού Πέλλας.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.