Αγροτικά

Προγράμματα προώθησης Γεωργικών Προϊόντων

1.1kΠροβολές

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για προγράμματα προώθησης με προθεσμία έως τις 16 Απριλίου 2019, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1144/2014.

Οι αιτήσεις για χρηματοδότηση υποβάλλονται απευθείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών, Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων της ΕΕ (CHAFEA), ο οποίος είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση και την έγκρισή τους.

Τα «απλά» προγράμματα υποβάλλονται από έναν ή περισσότερους φορείς από την ίδια χώρα της ΕΕ. Τα «πολλαπλά» προγράμματα υποβάλλονται από τουλάχιστον δύο εθνικούς φορείς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή από μία ή περισσότερους ευρωπαϊκούς φορείς. Η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 70-80% (Ε.Ε.-Τρίτες Χώρες). Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις προτείνουσες οργανώσεις.

Το πρόγραμμα εργασίας για την πολιτική προώθησης του 2019, προβλέπει τη διάθεση 191,6 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης και ενημέρωσης. Ο προϋπολογισμός του είναι αυξημένος κατά 12,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2018.

Στην ιστοσελίδα του CHAFEA, υπάρχει μια σειρά εργαλείων που βοηθούν τους υποψηφίους να υποβάλουν επιτυχώς τις προτάσεις τους.

Επιπλέον, η Ε.Ε. διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλες στις 7 Φεβρουαρίου 2019, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πιθανούς δικαιούχους, σε διαφημιστικούς οργανισμούς και σε εθνικές αρχές.

Αντίστοιχη ημερίδα πρόκειται να διοργανωθεί από το ΥπΑΑΤ στην Αθήνα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

  • Ολόκληρη η πρόσκληση στα ελληνικά εδώ
  • Περισσότερες πληροφορίες από το Τμήμα Εμπορικών Ροών και Προώθησης Προϊόντων, Δ/νση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, τηλ.: 210212-4039, 5472, 4521 και e-mail: akaldiri@minagric.gr, chmathioudakis@minagric.gr, igram@minagric.gr.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.