Κεντρική Μακεδονία

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024” (28-31 Ιανουαρίου 2024, Κολωνία)

115Προβολές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024” που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο “Koelnmesse” στην Κολωνία της Γερμανίας.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων προς νέες μεγάλες και υγιείς αγορές.
Η διεθνής έκθεση “ISM” αποτελεί την κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για γλυκά και σνακ, συνδυάζοντας με επιτυχία την καινοτομία και τη δικτύωση. Καλύπτει ολόκληρη τη διαθέσιμη γκάμα ειδών ζαχαροπλαστικής παγκοσμίως σε όλα τα τμήματα όπως: σοκολάτα, προϊόντα ζαχαροπλαστείου, μπισκότα, είδη σνακ, εκλεκτά προϊόντα αρτοποιίας, παγωτά και ωμές πάστες. Λειτουργεί ως πηγή ιδεών για τη βιομηχανία γλυκών και σνακ και εξυπηρετεί την ανάγκη για ενημέρωση στις σύγχρονες τάσεις και τη δράση της αγοράς, καθώς και τη δραστηριότητα των ανταγωνιστών. Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί σημαντική πλατφόρμα Private Label (PL) προϊόντων και καταλήγει να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο σημείο συνάντησης ιδιωτικής ετικέτας στον τομέα των γλυκών και σνακ.
Στην “ISM 2023” συμμετείχαν 1.281 εκθέτες από 71 χώρες, το 88% των οποίων προέρχονταν από χώρες εκτός Γερμανίας, και περισσότεροι από 25.000 εμπορικοί επισκέπτες από 135 χώρες. Η συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών συμπεριλήφθηκε στις 10 μεγαλύτερες (εξαιρουμένης της Γερμανίας) για το έτος 2023. Η φετινή διοργάνωση “ISM 2024” έχει στο επίκεντρό της τις σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις της βιομηχανίας του κλάδου, ταυτόχρονα με την παρουσίαση των κλασικών προϊόντων. Η εμπειρία συμμετοχής στην έκθεση ολοκληρώνεται από ένα ελκυστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και ειδικούς χώρους για τα προϊόντα που ανταποκρίνονται τις σύγχρονες τάσεις.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προτίθεται να συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην “ISM”, με σκοπό την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας, την προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ζαχαρωδών και σνακ.
Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παραδοθεί σε προνομιακό σημείο της έκθεσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.
Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr , το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
– τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
– τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
– την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
– τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή), 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου)
Σχετικά Αρχεία
Αρχείο Τύπος Μέγεθος
ΠΚΜ ISM 2024 έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος pdf 221 KB

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.