Δ.ΈδεσσαςΠ.Ε.ΠέλλαςΥγεία

Π.Κ.Μακεδονίας: Μέτρα προστασίας κατα τη διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της 18ης Οκτωβρίου στην Έδεσσα.

566Προβολές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κύριος Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή του ενημερώνει τους πολίτες της Π.Ε.Πέλλας σχετικά με την τήρηση των μέτρων αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19, κατά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της 18ης Οκτωβρίου και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, μετά από την ένταξη της ΠΕ Πέλλας στην κατηγορία υψηλού επιδημιολογικού επιπέδου

Αναλυτικά η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη:

Στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», η Π.Ε. Πέλλας εντάσσεται στις περιοχές «υψηλού» επιδημιολογικού επιπέδου. Επομένως, κατά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, απαιτείται να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με τις σχετικές ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών, όπως η τέλεση δοξολογίας και η τέλεση μνημόσυνου και κατάθεσης στεφάνων στο ηρώο κατά την μέρα της εορτής σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε, προβλέπεται να υπάρχουν ένα (1) άτομο ανά 15 τ.μ. και έως πενήντα (50) άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επίσης, προβλέπεται η τήρηση αποστάσεων ενάμιση (1,5) μέτρου.

Συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοïού COVID-19,  οι τοπικές αρχές και φορείς που λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις του συνεορτασμού παρακαλούνται για την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων του ενάμιση (1,5) μέτρου. Επίσης, παρακαλούνται στον εξωτερικό χώρο του μνημείου να αποφευχθεί η δημιουργία ομάδων προσώπων άνω των εννέα (9) ατόμων.

Ελπίζοντας στη συνεργασία σας για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19, εύχομαι υγεία και αισιοδοξία σε όλους, ώστε να τιμήσουμε και φέτος την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και να εορτάσουμε την Απελευθέρωση της Έδεσσας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

  Ιορδάνης Τζαμτζής

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.