Δ. Σκύδρας

Σεμινάριο από το Δ. Σκύδρας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
229Προβολές

 «Καλές πρακτικές στην πρόληψη κι αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού»

Ο ρόλος του σχολείου στη ζωή των εφήβων είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και σημαντικός, τόσο στο επίπεδο της γνώσης, της μάθησης, της εκπαίδευσης όσο και στο επίπεδο της καλλιέργειας και διαμόρφωσης της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και της γενικότερης ολοκληρωμένης προσωπικότητας των εφήβων.

Το ρόλο αυτό οφείλουμε όλοι να τον προστατεύουμε και να τον ενισχύουμε με βάση και μέτρο ό,τι μας αναλογεί  σε συλλογικό, οικογενειακό, θεσμικό ή προσωπικό επίπεδο. Φαινόμενα ξένα κι επικίνδυνα για τη ζωή, την εκπαίδευση και την παιδεία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, ν΄απομονώνονται και να εκλείπουν, όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός.

Η εμφάνιση κι οι διαστάσεις που έχει λάβει ο εκφοβισμός, εντός κι εκτός της σχολικής κοινότητας, δημιούργησε την ανάγκη της ανάπτυξης και της διαρκούς ενίσχυσης  στρατηγικών και παρεμβάσεων με στόχο την πρόληψη, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση συγκρούσεων και περιστατικών βίας από την πλευρά και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Για τους λόγους αυτούς και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου) το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκύδρας διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο 4 ωρών  με θέμα «Καλές πρακτικές στην πρόληψη κι αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού». Το σεμινάριο απευθύνεται σ΄ εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα υλοποιηθεί  την Παρασκευή 4 και την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, από τις 13:00΄ έως τις 15:00΄(αντίστοιχα), σε αίθουσα του καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας (Καλή).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση:

  • Να επαναπροσδιορίσουν και να ενδυναμώσουν το ρόλο τους στη διαχείριση συγκρούσεων και περιστατικών βίας μεταξύ των μαθητών.
  • Να καλλιεργήσουν μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές ένα θετικό κλίμα αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών.
  • Να διαχειριστούν τις καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ των εφήβων.
  • Ν΄ αναγνωρίζουν και να προλαμβάνουν περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού.
  • Ν΄ αναπτύξουν πρωτόκολλο διαχείρισης για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στο σχολικό πλαίσιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκύδρας: 2381351770 και 2381351771 κατά τις ώρες 13:00’έως15:00΄. Υπεύθυνες του σεμιναρίου  είναι οι:  Άννα Αθανασίου κοινωνική λειτουργός και Κωνσταντίνα Μπατζάκα  ψυχολόγος.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικού rapid τεστ εντός 48 ωρών και CPR εντός 72 ωρών.

Σ΄όλους όσοι λάβουν μέρος θα χορηγηθεί αντίστοιχη βεβαίωση συμμετοχής.

Την ευθύνη και το συντονισμό του σεμιναρίου έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού κι Αθλητισμού Ιωάννα Βέργου, τηλ. επικοινωνίας: 6980414242.

 

                                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ                                                                                                                                                 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.