Πολιτική

Σε τροχιά υλοποίησης, οι δεσμεύσεις Πέτσα στο Γιώργο Καρασμάνη, για σημαντικά έργα στο νομό μας

319Προβολές

Σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησής του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα τον Ιούνιο, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε σήμερα νέα ενημερωτική συνάντηση μαζί του με αντικείμενο:

  • Το ζήτημα του χαρακτηρισμού του Δήμου Αλμωπίας ως ορεινού
  • Έργα υποδομής που αφορούν τον Δήμο Έδεσσας

 

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη  ότι η αδικία που είχε συντελεστεί με την μη ένταξη του Δήμου Αλμωπίας στους ορεινούς δήμους αποκαθίσταται και εντός του Δεκεμβρίου θα έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση με όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν και για το Δήμο και για τους κατοίκους.

Σε ότι αφορά τα έργα υποδομής στο Δήμου Έδεσσας και ειδικότερα για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στο Νέο Αθλητικό κέντρο (κλειστό γυμναστήριο, κατασκευή κερκίδων, ηλεκτροφωτισμός ανοικτού γηπέδου, κυκλοφοριακή σύνδεση του Κέντρου με την εθνική οδό, έργα που είναι σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που κατέθεσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, συνολικού προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ “3.000.000”) επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Στέλιου Πέτσα για την κατασκευή του και δόθηκε η εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εξεύρεση του κατάλληλου εργαλείου χρηματοδότησης.

Ακόμη επίκειται μέσα στις επόμενες μέρες η υπογραφή της απόφασης για τον ηλεκτροφωτισμό των καταρρακτών, προϋπολογισμού τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000) για την περεταίρω ανάδειξη αυτού του εμβληματικού και τόσο σημαντικού για τον τόπο μας αξιοθέατου .

Τέλος εντός τον ημερών υπογράφεται απόφαση με την οποία δίδονται πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000) για την ηλεκτροδότηση γεώτρησης και την αντιμετώπιση υδροδοτικών αναγκών του οικισμού Κερασιάς.

Ο Γιώργος Καρασμάνης ευχαρίστησε για το έμπρακτο ενδιαφέρον για το νομό μας από τον Υπουργό, με τον οποίο έχει συνεχή συνεργασία για την υλοποίηση και άλλων σημαντικών έργων.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.