Πολιτική

Σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών

1.1kΠροβολές

Θεοδώρα Τζάκρη: Στάλθηκε προς έγκριση στο CEF η μελέτη, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, για τη νέα χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και Υποδομών κ. Θάνο Βούρδα στάλθηκε σήμερα από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στο CEF προς έγκριση η μελέτη, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, για το έργο της νέας χάραξης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και αναμένεται να εγκριθεί ως το τέλος του Απρίλη του 2019.

Μετά την έγκριση της μελέτης ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών, έργο που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας, καθώς η υλοποίησή του θα συνδέσει την Πέλλα με τα διεθνή δίκτυα (σιδηροδρομική Εγνατία) και ως εκ τούτου στην ενίσχυση της αναπτυξιακής της προοπτικής, εφόσον θα συμβάλει στην ευχερέστερη και οικονομικότερη κυκλοφορία τόσο των επιβατών όσο και των αγροτικών και λοιπών προϊόντων που παράγονται στην Πέλλα, τοποθετώντας την στον χάρτη των διεθνών εξελίξεων.

Η κ. Τζάκρη θα ενημερώσει με νέο δελτίο τύπου μετά την έγκριση της μελέτης από το CEF. Οποιαδήποτε άλλη είδηση για το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πνεύμα της ημέρας, καθώς η ολοκλήρωση των μελετών προηγείται της χρηματοδότησης των έργων.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.