Ειδήσεις

Σκέρτσος: 1 δωρεάν test την εβδομάδα ανά πολίτη απο τα φαρμακεία.

453Προβολές

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσος εξήγγειλε σήμερα κατα τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης οτι στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοιού προβλέπεται να εφαρμοστεί μια νέα στρατηγική όσο αφορά στα τεστ. Συγκεκριμμένα απο  περίπου 300.000 τεστ τα οποία πραγματοποιούνται εβδομαδιαία, σε δυνητικά έως και 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.

Κάθε πολίτης, από το τέλος Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα παρέχοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό, ώστε να μπορεί να επιτηρεί πλέον ατομικά τη μεταδοτικότητα του ιού. Σε περίπτωση που μπει στο σπίτι και χτυπήσει κάποιο μέλος της οικογένειας, να μπορεί να κινηθεί ανάλογα και να μπορεί να προστατεύσει το εαυτό του και τους γύρω του.

Άρα, = ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη, με τον ΑΜΚΑ στο φαρμακείο της γειτονιάς. Είναι μια νέα πολιτική, η οποία θα εφαρμοστεί για να συμπληρώσει την εθνική στρατηγική για το τεστ.

Τα νέα μέτρα για τη βελτίωση της συμμόρφωσης τα οποία έρχονται σε συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, προβλέπουν

  • την επέκταση του ωραρίου μετακίνησης έως τις 21:00, όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια,
  • το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων για να μπορούμε να επισκεπτόμαστε δημόσιους ανοιχτούς χώρους,
  • τη λειτουργία των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες
  • και τήρηση πρωτοκόλλων και τη διευκόλυνση της ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.

Επίσης τόνισε την σημαντικότητα του εμβολιασμού και ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο σημαντικότερος σύμμαχός μας είναι ο εμβολιασμός. Το εθνικό εμβολιαστικό μας σχέδιο πηγαίνει πολύ καλά, είμαστε σταθερά μέσα στις 6, 7 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού.

Έχει περιβληθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Έχει δώσει μια εμπειρία επαφής με τον δημόσιο τομέα, με το Κράτος, που είναι μοναδική. Και δείχνει ότι όταν στήνουμε στην ελληνική δημόσια διοίκηση κάτι από το μηδέν, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα και να εκπλήξουμε ευχάριστα και τους εαυτούς μας και πρωτίστως τους πολίτες.

Ο εμβολιασμός, λοιπόν, θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση των μέτρων, διότι κάθε εβδομάδα έως το τέλος Μαρτίου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προσθέτουμε 200.000 εμβολιασμένους στον γενικό πληθυσμό και φτάνουμε, προσεγγίζουμε τον στόχο της ανοσίας.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εμβολιασμοί και θα προστεθούν, θα λάβουν εμβολιασμό οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς πολίτες της ομάδας Α.

Αντίστοιχα, το Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β, για τις οποίες έχει υπάρξει ήδη αναλυτική ενημέρωση, ειδικότερες επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού και ο γενικός πληθυσμός.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.