Ελλάδα

Σπήλιος Λιβανός: Ιδιαίτερη τιμή στην ελληνίδα αγρότισσα – Χρέος μας η στήριξη της γυναίκας 365 μέρες το χρόνο

521Προβολές

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η 8η Μαρτίου υπενθυμίζει στο σύνολο της κοινωνίας το χρέος όλων μας προς τη γυναίκα που από τη φύση της αποτελεί πηγή και σύμβολο ζωής. 

Ιδιαίτερη τιμή αξίζει στην ελληνίδα  αγρότισσα, τη γυναίκα τροφό, με τον μόχθο της προσφέρει αγαθά σε όλους μας, όπως και η γη μας. Που εργάζεται σε σκληρές και συχνά αντίξοες συνθήκες και ταυτόχρονα εκπληρώνει τα μητρικά της καθήκοντα. Που στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, σήκωσε αγόγγυστα στους ώμους της τις δουλειές του χωραφιού ή του κοπαδιού και τις ευθύνες της φροντίδας των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας.

Στη χώρα μας,  σχεδόν το ήμισυ του αγροτικού πληθυσμού, είναι γυναίκες. Γυναίκες δυναμικές, ακούραστες, συνάμα όμως τρυφερές και υπερήφανες. Γυναίκες που αξίζουν καλύτερες συνθήκες για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Νέες γυναίκες που διψούν να εκπαιδευτούν για να αλλάξουν τον κόσμο στον οποίο ζουν προς το καλύτερο.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Ελληνίδες αγρότισσες ότι αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες τους, κατανοούμε τις δυσκολίες τους και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βελτιώσουμε τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις ευρύτερες συνθήκες διαβίωσής τους.

 Η επαγγελματική ενασχόληση της γυναίκας με τη γη και τα γεννήματά της δίνει άλλη προοπτική στον πρωτογενή τομέα, καθώς πάντα το γυναικείο πνεύμα δίνει πιο ενδιαφέρουσα διάσταση τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην ποιότητα της παραγωγής. Η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην απασχόληση, στην πρόσβαση σε προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, στην εκπαίδευση και στη διαρκή επιμόρφωση, αποτελεί ιερό μας καθήκον.

 Η 8η Μαρτίου υπάρχει για να μας θυμίζει όχι απλά ότι η γυναίκα πρέπει να γιορτάζει 365 ημέρες το χρόνο, αλλά ότι το ενδιαφέρον και η ουσιαστική, έμπρακτη στήριξή μας στις δυνατότητες και τη δράση της,  πρέπει να είναι ενεργή ολόκληρο τον χρόνο».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.