ΠολιτικήΥγεία

Στάση Εργασίας

246Προβολές

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, λόγω της κακοκαιρίας, η αυριανή (26/1) στάση εργασίας και η κινητοποίηση στις πύλες των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, μετατίθενται για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου τις ίδιες ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 – 01 – 2022   –   ΩΡΑ 12:00

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ  ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ – ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.) με τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων της περιοχής, την Τετάρτη 26 -1 – 2022, Ημέρα της Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, στις 12:00 το μεσημέρι, στις πύλες των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, για να μην κλείσει το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών, αλλά και για να διεκδικηθούν άμεσα μέτρα αποφασιστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

 Διεκδικούμε:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με  ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους/ες. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του νοσούντος  προσωπικού σε 5  και επιστροφή στην εργασία τους χωρίς επαναληπτικό τεστ.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

Η ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.