Δ.ΠέλλαςΕκπαίδευση

Σταματάμε το σχολικό εκφοβισμό, νικάμε τη φοΒΙΑ

89Προβολές

Ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που εντάσσονται στην «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – ΣΒΑΑ», ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνιο να διοργανώνει σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην κατανόηση και στην αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και ρατσισμού, με έμφαση στην ενημέρωση και την πρόληψη.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:30 διοργανώνει ανοικτή Ημερίδα με θέμα: την  «Ενδοσχολική Βία στο Σχολείο της επόμενης γενιάς» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Οι εισηγητές της ημερίδας είναι ειδικοί και έμπειροι επιστήμονες που θα περιγράψουν και θα αναλύσουν τις πτυχές του προβλήματος, αλλά και θα συζητήσουν με το κοινό τις προτεινόμενες λύσεις του.

Ο κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγος ε.α., Πτυχιούχος Νομικής Α.Π.Θ. – Ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλημάτων, θα αναφερθεί στο «Σχολείο του μέλλοντος στο διαδικτυακό περιβάλλον», ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, Εκπαιδευτικός και πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ημαθία, που θα αναφερθεί στις κοινωνικές διακρίσεις και στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στο σχολείο, με τίτλο «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι».

Τις παρουσιάσεις θα ολοκληρώσουν η Dr. Βάσω Καλλιοντζή, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΠΔΙΚ, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, που θα μιλήσει για το «Εργαλείο της Διαμεσολάβησης» ως μέσο για την επίλυση των διαφορών στο σχολικό περιβάλλον, θέμα που αφορά τους Εκπαιδευτικούς και τους Γονείς.

Για τις επόμενες εκδηλώσεις του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης και Πρόληψης για την ενδοσχολική βία και τον ρατσισμό» θα αναφερθεί ο Συντονιστής του κ. Δημήτρης Ρωσσάκης και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου.

Παρεμβάσεις έχουν προσκληθεί να κάνουν, η Dr. Δέσποινα Αναργυρίδου, Πληροφορικός, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, o κ. Κατσαντώνης Δημήτριος, Ερευνητής – Αναλυτής από εταιρία ερευνών και μετρήσεων και ο κ. Λάζαρος Σιάντσης, Κλινικός Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπευτής, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.