Πολιτική

Σταμενίτης: «Προκαταβολές στο 40% και αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας»

428Προβολές

Δήλωση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Σε δήλωση αναφορικά με την ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού για τον οδικό χάρτη που θα εφαρμοσθεί ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές, προχώρησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν:

Α) Προκαταβολές στο 40% των ζημιών (ύψους 155 εκατ. ευρώ), οι οποίες υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Β) Αποζημιώσεις στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας.

Γ) Αποζημίωση και όσων ποικιλιών δεν καλύπτει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Δ) Κατάργηση του πλαφόν ανά ΑΦΜ.

 

Η δήλωση του Βουλευτή Δ. Σταμενίτη:

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των άσχημων καιρικών φαινομένων και του σφοδρού παγετού που έπληξε τις καλλιέργειες, βρίσκονται δίπλα στους αγρότες και σχεδιάζουν την εφαρμογή μέτρων που θα στηρίξουν το εισόδημα τους. Όπως άλλωστε είχε τονίσει έγκαιρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βασικός στόχος είναι οι γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των παραγωγών, τα οποία αποδεικνύουν τη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης.

Οφείλουμε να τονίσουμε  ότι τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός όσο και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος εργάστηκαν μεθοδικά και με ταχύτητα, ώστε να έχουμε μπροστά μας τον οδικό χάρτη των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του παγετού.

Η ολοκληρωτική καταστροφή που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, πρωτίστως ως προς τις αρνητικές συνέπειες που επέφερε στους παραγωγούς μας όσο όμως και στην αντιμετώπιση της από τον κρατικό μηχανισμό. Πιστεύω ότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν άμεσα αντανακλαστικά και τηρούνται στο ακέραιο οι δεσμεύσεις για προκαταβολές και δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις.

Από την πλευρά μου βρίσκομαι πάντοτε δίπλα στο πλευρό των αγροτών συμπολιτών μου, όπως και όλων, μεταφέροντας τα αιτήματα τους και διεκδικώντας οργανωμένα και με σχέδιο την υλοποίηση τους.

Ο Νομός Πέλλας ήταν ένας από αυτούς που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές στο πέρασμα του παγετού και ως εκ τούτου τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν εξαιρετικά σημαντική ενίσχυση για τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας».

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.