Πολιτική

Στα γραφεία της ΔΕΔΑ ο Σταμενίτης με ατζέντα τη σύνδεση Γιαννιτσών και Αριδαίας με το φυσικό αέριο.

380Προβολές

Την πορεία σύνδεσης της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο και την κατάθεση πρότασης για ένταξη της Αριδαίας στο χάρτη των πόλεων που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο συζήτησαν σε συνάντηση τους την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας.

Αναφορικά με την πόλη των Γιαννιτσών ο Βουλευτής ζήτησε η σύνδεση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου, η οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα κατασκευαστεί άμεσα, να γίνει με τον αγωγό της ΔΕΣΦΑ στην Αλεξάνδρεια και η σημερινή επιλογή της σύνδεσης  με το σταθμό του υγροποιημένου αέριου να ειναι προσωρινή. Η χρηματοδότησης της σύνδεσης, όπως πρότεινε ο κ. Σταμενίτης, να γίνει από το ΠΔΕ.

Ο κ. Τσάκας υποδέχθηκε θετικά την πρόταση του Βουλευτή, σημειώνοντας ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε εξέλιξη, η Διοίκηση της ΔΕΔΑ θα εξετάσει όλα τα δεδομένα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταμενίτης τόνισε την αναγκαιότητα του σχεδιασμού που θα βάλει και την πόλη της Αριδαίας σε τροχιά σύνδεσης με το φυσικό αέριο, με σκοπό τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη χρήση καθαρότερης αλλά και φθηνότερης ενέργειας.

Για την αναλυτικότερη εξέταση των δύο παραπάνω προτάσεων συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης τόσο με το Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο, για το κομμάτι που αφορά την πόλη των Γιαννιτσών, όσο και με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση, για το κομμάτι που αφορά την πόλη της Αριδαίας.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.