Πολιτική

Στη σύσκεψη στο Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο Σταμενίτης για τη λήψη μέτρων υπέρ επιχειρήσεων και συνεταιρισμών εξαιτίας των παγετών.

370Προβολές

Συνεχίζονται οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται με τους αρμόδιους Υπουργούς με σκοπό τη λήψη μέτρων στήριξης των αγροτικών συνεταιρισμών – ομάδων παραγωγών, επιχειρήσεων μεταποίησης, εμπορίας νωπών φρούτων & λαχανικών και κονσερβοποιών καθώς και των μεταφορέων αγροτικών προϊόντων, στις οποίες συμμετέχει και ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Στις 12 Νοεμβρίου 2021 οι Βουλευτές ΝΔ Πέλλας και Ημαθίας κ.κ. Διονύσης Σταμενίτης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων κ. Γιαννακάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος κ. Αποστόλου και τον εκπρόσωπο των συνεταιριστικών οργανώσεων κ. Γερασίμου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η κάλυψη μέρους του μισθολογικού κόστους για τους εργαζομένους, μόνιμους και συμβασιούχους. Η πρόταση που κατατέθηκε στον Υπουργό ήταν η οργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος για το εργατικό δυναμικό, το οποίο να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και να υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Με την υιοθέτηση της εν λόγω πρότασης θα δοθεί μια σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις και στους συνεταιρισμούς, οι οποίοι ομολογουμένως διανύουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της έλλειψης πρώτης ύλης (σε ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα κτλ.) που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών τους και κατά συνέπεια τη μείωση του τζίρου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει λεπτομερώς την παραπάνω πρόταση και εν συνεχεία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης της. Τόνισε μάλιστα τη δεδομένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τους κλάδους που πλήττονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από φυσικές καταστροφές, όπως αυτή της εκδήλωσης των σφοδρών παγετών της περασμένης άνοιξης που προκάλεσε αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες σε όλο τον κύκλο της οικονομίας που αναπτύσσεται γύρω από την πρωτογενή παραγωγή.

Επιπροσθέτως ο κ. Σταμενίτης έθεσε και τα ζητήματα που αφορούν μέτρα στήριξης όπως η τόνωση της ρευστότητας για την κάλυψη των τρεχόντων αναγκών και η παράταση υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.