Πολιτική

Στον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Σταμενίτης για όλα τα θέματα των παραγωγών της Πέλλας.

595Προβολές

Επι τάπητος οι αποζημιώσεις deminimis για ροδάκινα και επιτραπέζιο σταφύλι και οι αποζημιώσεις λόγω COVID-19 για οπωροκηπευτικά, οινοποιήσιμο σταφύλι, ακρόδρυες καλλιέργειες και λωτούς.

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς του Νομού Πέλλας.

Ο Βουλευτής αφού συνεχάρη και δια ζώσης τον κ. Λιβανό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, έθιξε εκ νέου τα θέματα που εκκρεμούν και για τα οποία έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες προς την κατεύθυνση της επίλυσης, σύμφωνα με την ενημέρωση της απερχόμενης ηγεσίας.

Για κάθε ένα από τα παρακάτω ζητήματα ο Βουλευτής ανέλυσε ξεχωριστά όλα τα δεδομένα, δίνοντας μια πλήρη εικόνα στο νέο Υπουργό και ζητώντας του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο σύνολο των ενεργειών που είχαν αναληφθεί από την προηγουμένη ηγεσία του Υπουργείου.

Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης έθεσε στον Υπουργό τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Την αποζημίωση μέσω DeMinimis των δενδροκαλλιεργητών ροδακίνων (συμπύρηνα, επιτραπέζια και νεκταρίνια) και των αμπελόπαραγωγών επιτραπέζιου σταφυλιού (crimson), εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Αυγούστου.
  2. Την αποζημίωση των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων και του οινοποιήσιμου σταφυλιού ποικιλία «Όψιμο Έδεσσας» για τις απώλειες εισοδήματος, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 που επιβλήθηκαν στις αγορές οπωροκηπευτικών (λαϊκές – υπαίθριες αγορές) από τη μια, αλλά και της ματαίωσης πολλών δραστηριοτήτων εστίασης προκαλώντας στους αμπελουργούς σοβαρό παραγωγικό και οικονομικό έλλειμμα από την άλλη.
  3. Την αποζημίωση των παραγωγών ακρόδρυων καλλιεργειών και λωτών, ομοίως λόγω COVID-19, καθώς πολλές ποσότητες έχουν μείνει αδιάθετες και οι τιμές δεν ήταν οι αναμενόμενες, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να ανησυχούν.
  4. Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τη διαδικασία έκδοσης εργοσήμων των εργατών γης τρίτων χωρών, οι οποίοι μετακλήθηκαν με βάση τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 42 της από 01.05.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’90). Ενώ παράλληλα, έθιξε και το ζήτημα της παράτασης ισχύος της διαδικασίας μετάκλησης που προβλέπεται στο άρθρο 42.

Κοινός τόπος της συνάντησης υπήρξε η επιθυμία και από τις δύο πλευρές, του Υπουργού και του Βουλευτή, για μια στενή και ουσιαστική συνεργασία με κύριο και πρωταρχικό στόχο την προώθηση και την διευθέτηση όλων των τρεχόντων αλλά και των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τους παραγωγούς του Νομού Πέλλας.

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.