Πολιτική

Στον Υπουργό Υποδομών, ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης για τη χρηματοδότηση μελέτης δεύτερης σύνδεσης του Ν. Πέλλας με την Εγνατία Οδό.

127Προβολές

Συζητήθηκαν ακόμα το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης της μελέτης του νέου δρόμου Γιαννιτσά – Νησέλι (Κόμβος Αλεξάνδρειας) έθεσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο έχει αναδείξει ο κ. Σταμενίτης και το παρακολουθεί στενά. Ο Υφυπουργός παρουσίασε αναλυτικά τους λόγους που καθιστούν απαραίτητη τη νέα χάραξη ώστε με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε στη δημιουργία και δεύτερης σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό, από την περιοχή των Γιαννιτσών. Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης στον νέο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας που θα προσφέρει ταχύτητα και ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης και η πορεία εξέλιξης του έργου κατασκευής και αναβάθμισης του οδικού δικτύου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα, για το οποίο όπως έγινε γνωστό και σε προηγούμενη ανακοίνωση του κ. Σταμενίτη έχουν ξεκινήσει οι ανταγωνιστικές διαδικασίες. Στη σημερινή συνάντηση ο Υπουργός Υποδομών τόνισε ότι ο στόχος είναι μέχρι τέλος του επομένου έτους να προκύψει ανάδοχος.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο έργο κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, για το οποίο τονίστηκε ότι οι διαδικασίες εξελίσσονται βάσει του προγραμματισμού και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 αναμένεται να υπάρχει ανάδοχος.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.