Δ. ΣκύδραςΠολιτική

Στο έλεος των καιρικών φαινομένων και πάλι ο Βιολογικός Καθαρισμός και οι δενδροκαλλιέργειες του Δήμου Σκύδρας.

608Προβολές

Τα φυσικά καιρικά φαινόμενα βρίσκουν για πολλοστή φορά απροετοίμαστο το Δήμο Σκύδρας. Οι πρώτες δυνατές βροχές του χειμώνα υπερχείλισαν το ασυντήρητο ποτάμι «Τάφρος 66» και πλημμύρισαν και πάλι τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου και εκατοντάδων στρέμματα δενδροκαλλιεργειών ( Ροδάκινα, Ακτινίδια, κ.ά. ) της περιοχής.

Ουσιαστικός καθαρισμός των αναχωμάτων και της παγγίνας του ποταμού έχει να γίνει πολλά χρόνια. Μιλάμε για ένα ποτάμι με συνεχείς υπερχειλίσεις και ζημιές χωρίς αποζημίωση τα τελευταία χρόνια για τους αγρότες της περιοχής και, για όσους θυμούνται παλιότερα, με την πλημμύρα στο Λιποχώρι με απώλειες ανθρώπων.

Επανερχόμαστε σε προγενέστερες παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ για την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων συντήρησης της «Τάφρου 66», που συγκεντρώνει τα νερά του βόρειου ορεινού όγκου της Πέλλας μέσο των Ποταμών Εδεσσαίου & Μογλενίτσα.

Πέρασαν αρκετές κυβερνήσεις με τις δικές τους ουσιαστικές διαχρονικές ευθύνες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και η Δημοτική Αρχή  αρκετές τετραετίες σχεδόν με τους ίδιους ανθρώπους, χωρίς να έχουν σκύψει ουσιαστικά πάνω στο πρόβλημα με σκοπό την επίλυσή του.

Αναγνωρίζουν όλοι το χρονίζον πρόβλημα, αλλά η προστασία της Δημοτικής περιουσίας, οι καλλιέργειες & υποδομές των αγροτοκτηνοτρόφων και – δυστυχώς – και οι ανθρώπινες ζωές αφήνονται στο έλεος των καιρικών φαινομένων, μιας και δεν αποτελούν για τις πολιτικές τους «επιλέξιμες δαπάνες».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας» καταγγέλλει στους δημότες την στάση της κυβέρνησης και της οργανωτικής της προέκτασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που έχει στο επίκεντρό του την κερδοφορία του κεφαλαίου, είναι ανίκανος να επιλύσει τα ζωτικά προβλήματα του λαού.  Επισημαίνει, επίσης, τις σημαντικές ευθύνες και της δημοτικής αρχής, η οποία μέχρι τώρα έχει περιορίσει, τις όποιες παρεμβάσεις της για το θέμα, σε υπομνήματα και συναντήσεις με «αρμοδίους», δίχως να καλέσει σε κινητοποιήσεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας» θα συνεχίσει να αναδεικνύει το ζήτημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούμε και τους δημότες της Σκύδρας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, πριν είναι πολύ αργά, διεκδικώντας, με την μαζική τους κινητοποίηση, άμεση λύση με βάση ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ»

Σουμελίδης Γιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.