ΑγροτικάΠολιτική

Συζητήσεις Αυγενάκη με Ινδούς υπουργούς και επαφές με Ινδούς επιχειρηματίες

126Προβολές

Νέο Δελχί: Συζητήσεις Αυγενάκη με Ινδούς υπουργούς για να γίνει η Ελλάδα κέντρο προώθησης προϊόντων και πύλη εισόδου της Ινδίας στην ΕΕ

 

Συνάντηση με τον Ινδό υπουργό Επεξεργασίας Τροφίμων, Pashupati Kumar Paras, είχε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα το Νέο Δελχί, ύστερα από πρόσκληση της Ινδικής Κυβέρνησης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία Κέντρου Ασφάλειας και Προέλευσης ινδικών προϊόντων, σε λιμάνι της Ελλάδας, το οποίο θα καταστήσει τη χώρα μας εμπορικό κόμβο για τα συγκεκριμένα προϊόντα σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή και πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη. Σκοπός του Κέντρου θα είναι, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση της ασφάλειας και υγιεινής των ινδικών τροφίμων που εισάγονται στην Ελλάδα και στην ΕΕ, ζήτημα για το οποίο η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, συμβάλλοντας παράλληλα και στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός στον Ινδό υπουργό, η χώρα μας δύναται να συνδράμει στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων για τις εισαγωγές ινδικών προϊόντων στην ΕΕ, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες και το επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, και να συμβάλει στην κατάρτιση επιστημόνων και καλλιεργητών, μέσω και του συγκεκριμένου Οργανισμού αλλά και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Ανάλογες συναντήσεις είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χθες και με τον Υπουργό Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Parshottam Rupala καθώς και με τον Υπουργό Εμπορίου, Piyush Goyal.

Ο ΥπΑΑΤ προσκάλεσε, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τους Ινδούς υπουργούς στη χώρα μας για συνέχιση των συζητήσεων τόσο επί της προτάσεως για δημιουργία Κέντρου Ασφάλειας και Προέλευσης ινδικών προϊόντων, σε λιμάνι της Ελλάδας, όσο και για την ενίσχυση των εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Ινδία.

Χθες βράδυ, η ελληνική πρεσβεία οργάνωσε συνάντηση με Ινδούς επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, ή επιθυμούν να προωθήσουν καινοτόμα προϊόντα στην Ελλάδα.

Στις συναντήσεις που είχε με τους Ινδούς υπουργούς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, ο Λευτέρης Αυγενάκης συμφώνησε να υπάρξει ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων εμπορίου, αλλά και την ενίσχυση επενδύσεων γύρω από τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.