Πολιτική

Συμμετοχή Λάκη Βασιλειάδη σε τηλεδιάσκεψη τουριστικών φορέων της Πέλλας με τον Υπουργό Τουρισμού

583Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης απευθύνθηκε στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη από τον οποίο και ζήτησε να διοργανωθεί μια τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουρισμού της Πέλλας, ώστε να μπορέσουν οι ίδιοι να εκθέσουν απευθείας τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα σήμερα και συμμετείχαν από την Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ ο Πρόεδρος κ. Ι. Ουζούνης και ο Αντιπρόεδρος κ. Φ. Μοσχάκης, από το Σωματείο Επαγγελματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Λουτρακίου, η Πρόεδρος κ. Μ Πασόη, καθώς και από το Σωματείο Επαγγελματιών Αγίου Αθανασίου, η Πρόεδρος κ. Ρ. Γουγούση.

Οι εκπρόσωποι των φορέων αλλά και οι συμμετέχοντες Βουλευτές τόνισαν την ανάγκη να στηριχθούν βραχυπρόθεσμα οι επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι σήμερα θεωρούνται πληττόμενες, αλλά παραμένουν σε λειτουργία, παρότι η τουριστική κίνηση έχει εκ των πραγμάτων μειωθεί δραματικά, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Αναφορικά με το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Υπουργείου, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε σχέδιο σε βάθος 10ετίας για διαχωρισμό και εξειδίκευση των τουριστικών προϊόντων (πχ. Ιαματικός τουρισμός), αλλά και για πρωτοβουλίες προβολής και ανάπτυξης των ανά περιοχή τουριστικών clusters, ώστε οι διατιθέμενοι πόροι να αξιοποιούνται σε πιο στοχευμένες και συνεπώς πιο αποτελεσματικές ενέργειες.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης υπογράμμισε τη σημασία να μείνουν οι επιχειρήσεις όρθιες, τώρα, μέσα στην κρίση της πανδημίας, και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε για το μέλλον την αξιοποίηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει ένα ενοποιημένο τουριστικό πακέτα της Πέλλας».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.