Κεντρική Μακεδονία

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση “FRUIT LOGISTICA 2021” (9-11 Φεβρουαρίου 2022, Βερολίνο)- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις

260Προβολές

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθενται να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών “FRUIT LOGISTICA”, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe Berlin – ExpoCenter City στο Βερολίνο- Γερμανία.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.
Η “FRUIT LOGISTICA” αποτελεί τη δημοφιλέστερη διεθνή έκθεση και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Παράλληλα, η ίδια η Γερμανία αντιμετωπίζοντας τρομερές ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά εισάγει ετησίως μεγάλες ποσότητες φρέσκων προϊόντων. Χαρακτηριστικά, όσον αφορά στα φρούτα, το 15% της γερμανικής αυτάρκειας δείχνει σαφώς τις τεράστιες ανάγκες εισαγωγής φρούτων όπως μήλα, εσπεριδοειδή, σταφύλια, νεκταρίνια, εξωτικά φρούτα κ.ά. Ενώ, παράλληλα, σημαντικές είναι και οι εισαγωγές λαχανικών, όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές, καρότα, κρεμμύδια κ.ά..
Αξιοσημείωτο είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται στις 5 σημαντικότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε παραγωγή φρούτων, με σημαντικότερες τις εξαγωγές καρπουζιού, ροδάκινου, ακτινιδίου, σταφυλιού, μήλου, νεκταρινιού, πορτοκαλιού, φράουλας, βερύκοκου, κερασιού, αχλαδιού κ.ά. και μέσα στις 7 σημαντικότερες παραγωγής λαχανικών με πιο χαρακτηριστικές τις εξαγωγές τομάτας, πιπεριάς, αγγουριού, κολοκυθιού κ.ά..
Η έκθεση καλύπτει κάθε τμήμα των επιχειρήσεων που παράγουν φρέσκα προϊόντα (φρούτα και λαχανικά), οι συμμετέχοντες είναι από όλες τις αγορές του κόσμου και προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση της αγοράς για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου σε κάθε επίπεδο. Η διοργάνωση του 2020 φιλοξένησε πάνω από 3.300 εκθέτες από 91 χώρες, ενώ έδωσαν το παρών περισσότεροι από 72.000 επαγγελματίες από 135 χώρες. Σύμφωνα με έρευνα της έκθεσης, το 87,3% των εκθετών δήλωσε ότι ανέμενε κατά το έτος 2020 πολύ καλά αποτελέσματα. Παράλληλα με τη “FRUIT LOGISTICA” λαμβάνουν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όπως το World of Fresh Ideas, FLIA 2022 award, Fresh Produce Forum, κ.λπ..
Είναι η πέμπτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση μετά την εντυπωσιακή συμμετοχή της το 2016, 2017, 2018 και το 2019, στις οποίες οι παραγωγοί της Περιφέρειας έκαναν ουσιαστικές επαφές και προχώρησαν σε εμπορικές συμφωνίες. Η επαναλαμβανόμενη παρουσία μας αυξάνει το κύρος μας, δείχνει τον επαγγελματισμό των παραγωγών της Περιφέρειάς μας που στοχεύουν σε αγορές, όχι αποσπασματικά αλλά με διαχρονική παρουσία στο μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός του κλάδου. Η συμμετοχή μας θα δώσει, επίσης, τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
– Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
– Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
– Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Eνοτήτων της ΠΚΜ,
– Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε δράσεις με την Περιφέρεια.
Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2022.
Τα Έντυπα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Φόρμες Συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή , 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

ΠΚΜ FRUIT LOGISTICA 2022 ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.