Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 30η DETROP BOUTIQUE και στην 10η ARTOZYMA 2022- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμετάσχει στην 30η DETROP BOUTIQUE 2022 και στην 10η ARTOZYMA 2022, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης και η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα διεθνούς απήχησης. Η DETROP BOUTIQUE έχει ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών. Η έκθεση προβάλλει την γαστρονομική κουλτούρα της χώρας σε εγχώριους και διεθνείς αγοραστές (με τους οποίους κλείνονται Β2Β συναντήσεις στη διάρκεια της έκθεσης), ενώ απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα deli, οργανικών προϊόντων και φούρνους. Πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, συνεδρίων και ημερίδων, η DETROP BOUTIQUE παρουσιάζει όλες τις καινοτομίες των κλάδων τροφίμων-ποτών. Η έκθεση πραγματοποιείται παράλληλα με την 10η έκθεση ARTOZYMA που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Στο πλαίσιο της Έκθεσης, θα διοργανωθεί το ιδιαίτερα επιτυχημένο θεματικό σαλόνι “Cheese n’ Wine”, αναδεικνύοντας διαφορετικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων και την αξία του pairing με τυροκομικά και άλλα προϊόντα των εκθετών της DETROP BOUTIQUE. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, παράλληλες εκδηλώσεις όπως τα FOOD BARS, που αποτελούν ένα μοντέρνο μπακάλικο στολισμένο με τα προϊόντα των παραγωγών όπου θα ετοιμάζονται και θα προσφέρονται μπουκιές γευσιγνωσίας. Η Detrop Boutique και Artozyma 2020 αποτέλεσε σημείο συνάντησης πολλών σημαντικών διεθνών επισκεπτών από 32 χώρες δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να έρθουν απευθείας σε επαφή με εκπροσώπους διεθνών αγορών. Για την πραγματοποίηση των εκθέσεων, η Π.Κ.Μ. έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας μας. Πιο συγκεκριμένα, ενδεικτικά ο εξοπλισμός ανά σταντ (6 τ.μ.) αποτελείται από:
Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται επίσης οι λειτουργικές δαπάνες των περιπτέρων (παροχή και σύνδεση ρεύματος, νερό, καθαριότητα, φύλαξη, σύνδεση internet κ.α.), αποκομιδή και απομάκρυνση συσκευασιών και απορριμμάτων κ.α. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης έξτρα εξοπλισμού (τραπέζι, καρέκλες, ψυγείο κ.ά.,) με το κόστος να επιβαρύνει τις επιχειρήσεις.
Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια. |
|||||||||
|