Κεντρική Μακεδονία

FRESKON 2022

376Προβολές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως και τις 14 Μαΐου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΔΕΘ HELEXPO.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Η FRESKON διοργανώνεται για 6η φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις φρούτων και λαχανικών στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συγκεντρώνει επιχειρήσεις κάθε μεγέθους από τον κλάδο των νωπών προϊόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες προβάλλουν, μεταξύ άλλων, και τις τελευταίες καινοτομίες τους.
Η FRESKON έχει ως στόχο την ανάδειξη των πιο ποιοτικών φρούτων και λαχανικών, την ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών και τη διεύρυνση συνεργασιών, με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνών συνεδρίων και ομιλιών, παράλληλων εκδηλώσεων και παρουσιάσεων καινοτόμων προϊόντων. Πλαισιώνεται από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων όπως το Διεθνές Συνέδριο Μήλου με ομιλητές διεθνούς κύρους, το οποίο θα εστιάσει σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην παραγωγή και εμπορία του δημοφιλούς φρούτου, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν με μεγάλη εξωστρέφεια και σημαντικές επιδόσεις στις διεθνείς αγορές.
Το 2019 συμμετείχαν στη FRESKON  200 εκθέτες από 17 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν 4.500 εμπορικοί επισκέπτες από 35 χώρες και περισσότεροι από 150 Hosted Buyers. Επιπλέον, στο επίκεντρο της FRESKON θα βρίσκεται και το FreshCon Market, όπου η παραγωγή συνδέεται με το λιανεμπόριο, δημιουργώντας κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη φετινή FRESKON, θα εστιάσει στα ποιοτικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά τα οποία παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, με στόχο την  ανάδειξη των τοπικών προϊόντων που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Με τη συμμετοχή της στην FRESKON 2022, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσβλέπει στη συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς του εξωτερικού και την προσέλκυση εξειδικευμένων επισκεπτών από το διεθνή χώρο και την Ελλάδα για την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Για τη συμμετοχή στη FRESKON, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας (περισσότερες πληροφορίες για το κόστος και τον παρεχόμενο εξοπλισμό ανά stand 12 τ.μ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη συνημμένη δήλωση συμμετοχής).
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Πέμπτη & Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-17:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.
Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό stand 12 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
– Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
– Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
– Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
– Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.
Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e- mail:
g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή, 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

Σχετικά Αρχεία
Αρχείο Τύπος Μέγεθος
ΠΚΜ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ FRESKON 2022 pdf 167 KB

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.