Κεντρική Μακεδονία

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ψηφιακή έκθεση τροφίμων και ποτών “FOODEXPO DIGITAL 2021” (14-18 Ιουνίου 2021) – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις

681Προβολές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων προβολής των αγροτικών της προϊόντων και της αναγκαιότητας προσαρμογής όλων μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της  στην ψηφιακή  έκθεση τροφίμων και ποτών “FOODEXPO DIGITAL 2021” που θα πραγματοποιηθεί από τις  14 έως τις 18 Ιουνίου 2021.
Οι νέες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς και η νέα πραγματικότητα, η οποία καθιστά τη φυσική παρουσία σε εκθεσιακά γεγονότα και την επαφή των επιχειρήσεων με διεθνείς αγοραστές αδύνατη, αλλά και η συνεχιζόμενη ανάγκη για εμπορικές συναντήσεις και επικοινωνία, οδηγεί σε αναθεωρημένα εργαλεία προώθησης της γαστρονομίας, των τροφίμων και ποτών και του παραγωγικού τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι την επαναφορά των live εκθεσιακών γεγονότων.
Η “FOODEXPO DIGITAL 2021”  θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή μέσω της custom made ηλεκτρονικής πλατφόρμας της FORUM AE, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκθέτες και επισκέπτες για κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί.
Η “FOODEXPO DIGITAL 2021” θα φέρει σε διαδραστική και ουσιαστική επαφή τους εκθέτες της με περισσότερους από 30.000 σημαντικούς Έλληνες και ξένους αγοραστές, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες και στελέχη σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, παραδοσιακά παντοπωλεία και delicatessen, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, χώρους εστίασης, κάβες, αρτοποιεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η custom made διαδραστική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή έκθεση, δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες της να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες Έλληνες και διεθνείς food traders και να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες μαζί τους. Παράλληλα, μέσα από τη digital πλατφόρμα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν προϊόντα και υπηρεσίες από κορυφαία brands του κλάδου τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα έχουν πρόσβαση στα προφίλ των ψηφιακών εκθετών και μετά το τέλος της “FOODEXPO DIGITAL 2021”.
Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εν λόγω ψηφιακή έκθεση είναι η αύξηση της  αναγνωρισιμότητας, η ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Ακόμη, η συμμετοχή στοχεύει στη δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης και στην προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την ως έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής, με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση, η οποία θα προβληθεί σε video διάρκειας 2 ωρών, στην ψηφιακή πλατφόρμα της έκθεσης, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων και την προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, αναδεικνύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.
Η πρόταση συνεργασίας για την εν λόγω ψηφιακή δράση από τη διοργανώτρια εταιρεία  FORUM A.E. περιλαμβάνει:
 • Ανάρτηση του προφίλ της εκθέτριας εταιρίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της έκθεσης
 • Δυνατότητα ανάρτησης πολλαπλών προϊοντικών κατηγοριών και υποκατηγοριών
 • Δυνατότητα ανάρτησης έως και τριών (3) προϊοντικών καταλόγων (σε μορφή PDF)
 • Ανάρτηση φωτογραφιών προϊόντων με αναλυτική περιγραφή
 • Δυνατότητα ανάρτησης προφίλ και φωτογραφίας έως και 4 στελεχών του εκθέτη για τις επαφές με τους αγοραστές
 • Ανάρτηση φωτογραφικού υλικού από εγκαταστάσεις, χώρους παραγωγής κ.λπ.
 • Ανάρτηση εταιρικών και προϊoντικών video
 • Δυνατότητα ανάρτησης πιστοποιήσεων και βραβείων
 • Ένδειξη online παρουσίας του εκθέτη σε real time
 • Δυνατότητα online chat με αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Δυνατότητα πραγματοποίησης οne on one video call με έως 4 στελέχη του εκθέτη ταυτόχρονα
 • Δημιουργία Ημερολογίου για προγραμματισμό ραντεβού με αγοραστές
 • Επιλογή Live Video Call εφόσον συμφωνήσουν εκθέτης και αγοραστής
 • Γαστρονομική εκδήλωση σε video διάρκειας 2 ωρών, για την προβολή της γαστρονομίας της περιοχής
Για την υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ψηφιακή έκθεση “FOODEXPO DIGITAL 2021”, την περίοδο 14-18 Ιουνίου 2021, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια της ψηφιακής έκθεσης, να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 20 Απριλίου 2021.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη:
 • Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
 • Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
 • Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Eνοτήτων της ΠΚΜ
 • Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε δράσεις με την Περιφέρεια
  Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.
Oι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail:
g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή,
2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος και
2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή

Επισυνάπτεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.