Κεντρική Μακεδονία

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ψηφιακή έκθεση κρασιού “LONDON WINE FAIR” (17-19 Μαΐου 2021) – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις.

528Προβολές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων προβολής των αγροτικών της προϊόντων και της αναγκαιότητας προσαρμογής όλων μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής, θα συμμετάσχει στην ψηφιακή έκθεση κρασιού “LONDON WINE FAIR”,  κατά τη χρονική περίοδο 17-19 Μαΐου 2021.
Οι νέες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς και η νέα πραγματικότητα, η οποία καθιστά τη φυσική παρουσία σε εκθεσιακά γεγονότα και την επαφή των επιχειρήσεων με διεθνείς αγοραστές αδύνατη, αλλά και η συνεχιζόμενη ανάγκη για εμπορικές συναντήσεις και επικοινωνία, μας οδηγεί σε αναθεωρημένα εργαλεία προώθησης της γαστρονομίας, των τροφίμων και ποτών και του παραγωγικού τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι την επαναφορά των live εκθεσιακών γεγονότων.
Η “LONDON WINE FAIR”, με 40 έτη λειτουργίας, αποτελεί την μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία και ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.
H ψηφιακή έκδοση της “LONDON WINE FAIR” θα παρέχει τη δυνατότητα στα οινοποιεία να προβληθούν τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθ’ ότι αποτελεί το 1ο διεθνές οινικό γεγονός εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.
Σημειώνεται ότι:
 • Οι μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού στην Αυστραλία και τον Καναδά διακινούνται από βρετανικές εταιρείες αναδεικνύοντας την Μεγάλη Βρετανία στη θέση Νο1 στον κόσμο συνδυαστικά.
 • Το 2019 η Μεγάλη Βρετανία εισήγαγε από την Ε.Ε κρασιά αξίας 4.1€ δις
 • To 27.2% των πωληθέντων κρασιών ανήκαν στην κατηγορία £15-£ 23 ανά μπουκάλι
 • Οι πωλήσεις εμφιαλωμένου κρασιού το 2019 ήταν πάνω από 71% (18% αφρώδεις και bulk το υπόλοιπο)
 • Οι πωλήσεις κρασιού σε supermarket & κάβες (off-trade) ήταν £8.3 δις και £7.2 δις σε restaurant, bar, pubs (on-trade)
 • Ο κλάδος του κρασιού στην Μεγάλη Βρετανία παράγει έσοδα £22.3 δις
Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας στην ψηφιακή έκθεση  “LONDON WINE FAIR” είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας,  η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον οινικό κλάδοΕίναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει σε έκθεση κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί προσφέροντας τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς τοπικούς παραγωγούς να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της περιοχής.
Η πρόταση συνεργασίας για την εν λόγω ενέργεια από την εταιρεία RECO EXPORTS περιλαμβάνει:
 • Ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην οποία θα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής λογότυπου και πολλαπλού πληροφοριακού υλικού σχετικά με την Περιφέρεια, τους αμπελώνες, τα οινοποιεία της, τις ποικιλίες των οινοποιείων κ.λπ.
 • Ομαδική ιστοσελίδα με τα συμμετέχοντα οινοποιεία στην οποία κάθε οινοποιείο θα μπορεί να καταχωρήσει πληροφορίες για τα κρασιά που θα προβάλει, όπως φωτογραφία φιάλης, ποικιλία, ονομασία, αλκοολικό βαθμό, έτος παραγωγής, ποσότητες παραγωγής, εύρος τιμών κ.λπ.
 • Προγραμματισμό Β2Β συναντήσεων μέσω ειδικής πλατφόρμας η οποία θα παρέχει τις παρακάτω δυνατότητες:
-Καταχώρησης πληροφοριών οινοποιείου
– Ρύθμισης ατομικού ημερολογίου διαθεσιμότητας για συνάντηση
– Αποστολής αιτήματος συνάντησης
– Πραγματοποίησης συνάντησης μέσα από ειδικό λογισμικό, δίχως την ανάγκη εγκατάστασής του. Πατώντας σε ειδικό σύνδεσμο τα δύο μέρη θα οδηγούνται στο ψηφιακό δωμάτιο για την πραγματοποίηση της συνάντησης.
– Πραγματοποίησης ψηφιακής παρουσίασης
 • Δυνατότητα αποστολής δειγμάτων σε αγοραστές εντός του Ηνωμένου Βασίλειου, όπου τα οινοποιεία θα έχουν τη δυνατότητα προσθήκης ειδικού κουμπιού «αιτήματος αποστολής δείγματος» δίπλα από την φωτογραφία της φιάλης τους. Κάθε φορά που ένας αγοραστής αιτείται να λάβει ένα δείγμα, το οινοποιείο θα έχει την δυνατότητα να δει τα στοιχεία του αγοραστή και να επιλέξει την αποδοχή ή μη της αποστολής των δειγμάτων (στο κόστος περιλαμβάνεται η προσθήκη του ειδικού κουμπιού αιτήματος αποστολής δειγμάτων για έως 6 διαφορετικά κρασιά ανά οινοποιείο και έως 15 φιάλες στο σύνολο).
 • Έντονη προβολή της Περιφέρειας και των οινοποιείων της σε όλη την διαφημιστική καμπάνια της έκθεσης σε κλαδικά ΜΜΕ και περιοδικά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Για την υλοποίηση των ανωτέρω ενεργειών και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ψηφιακή έκθεση κρασιού «LONDON WINE FAIR», την περίοδο 17-19 Μαΐου 2021, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου αλκοολούχων ποτών που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 24 Μαρτίου 2021.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη:
 • Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
 • Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
 • Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
 • Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε δράσεις με την Περιφέρεια

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή,
2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος και
2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή

Επισυνάπτεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.