Πολιτισμός

Συμμετοχή του Δήμου Βέροιας στη δράση “Επιχείρηση Re-play”

107Προβολές

Δήμος Βέροιας: Συλλογή επαναχρησιμοποιούμενων παιχνιδιών και βιβλίων για την προώθηση της επανάχρησης, ενόψει των γιορτών

Πλατεία Δημαρχείου – Από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2022 (ώρες 9:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ.)

Στη δράση συλλογής επαναχρησιμοποιούμενων παιχνιδιών και βιβλίων «Επιχείρηση Re-play», με σκοπό την προβολή της έννοιας της επαναχρησιμοποίησης αλλά και της αλληλεγγύης ενόψει των γιορτών, συμμετέχει ο Δήμος Βέροιας. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος που διοργανώνει εδώ και 8 χρόνια ο ΦΟΔΣΑ, ενισχύοντας την επανάχρηση με Δήμους από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Στον Δήμο Βέροιας η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Τόπος συγκέντρωσης είναι η Πλατεία Δημαρχείου (είσοδος από Πλατεία Δημαρχείου), καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 14:30 μ.μ.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην αλλαγή συμπεριφοράς «από τη θεωρία στην πράξη» και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Βασική ιδέα της δράσης είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία θα προσφερθούν από τα παιδιά σε κοινωνικές δομές του Δήμου Βέροιας.

Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας στο θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, αλλά και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους. Χαρίζοντας ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που το θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Αυτή είναι και η κεντρική φιλοσοφία της δράσης, συνδυάζοντας το περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο.

 

Δήμος Βέροιας
Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.