Πολιτική

Συνάντηση Αιρετών του Νομού Πέλλας

916Προβολές

Συνάντηση Αιρετών του Νομού Πέλλας με τον Υφυπουργό Οικονομικών για τους αγρότες.

Προγραμματισμένη επίσκεψη και συνάντηση στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο είχαν την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 Δήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Βουλευτές του Νομού Πέλλας.

Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά ήταν το αίτημα της αναστολής για τους αγρότες του Δήμου Σκύδρας και του Νομού γενικότερα από την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών στο Δημόσιο λόγω καταστροφών στη γεωργική παραγωγή, εξαιτίας των πρόσφατων άστατων καιρικών φαινομένων.

Πριν από την επίσκεψη στην Αθήνα η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου είχε συνομιλήσει με την κ. Αν. Αντιπεριφερειάρχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οπότε η Δήμαρχος είχε υπενθυμίσει και θέσει και το ζήτημα της υφιστάμενης κήρυξης του Νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πλημμυρών και την λήψη νέας απόφασης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 10ης Ιουλίου 2019.

Η συνάντηση και η γνωριμία με τον κ. Υφυπουργό ήταν σε κάθε περίπτωση χρήσιμη μιας και δόθηκε η ευκαιρία της συνολικής παρουσίασης του προβλήματος και της ενημέρωσής του.

Απέναντι σ΄αυτήν τη συλλογική προσπάθεια και πράξη,  δυστυχώς, υπάρχουν και ενέργειες που θέλουν να κινούνται ατομικά και διαλυτικά προς το σύνολο.

Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να κάνουν υποδείξεις στους αιρετούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης της εγγύτερης προς τους πολίτες βαθμίδας διοίκησης που τους υπηρετεί.

Και μάλιστα χωρίς να έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας που προηγήθηκε, κατόπιν αιτήματός μας.

Βεβαίως, το μεγάλο πρόβλημα των αγροτών μας εξακολουθεί και παραμένει,

με την πώληση των προϊόντων χωρίς τιμές ή με εξευτελιστικέ τιμές,

με τα υπόλοιπα των περσινών αποζημιώσεων να μην έχουν καταβληθεί,

με την επιτακτική ανάγκη καταγραφής, αποτύπωσης της πραγματικής ζημίας και της άμεσης καταβολής των δίκαιων αποζημιώσεων κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό και με τα παραπάνω δεδομένα επιβάλλεται η συνεργασία όλων των αρμοδίων με στόχο επίλυσης των προβλημάτων, χωρίς αλληλοκατηγορίες σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο. Ειδικότερα  επιβαλλόταν και επιβάλλεται καθένας και καθεμιά  να είχε πράξει και να πράξει τα αυτονόητα.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμος Σκύδρας δηλώνει κι αποσαφηνίζει για μια ακόμη φορά ότι λειτουργεί συλλογικά και συντονισμένα προκειμένου να προωθηθεί η αποτελεσματική επίλυση των κοινών προβλημάτων του τόπου και του Νομού μας.

(Συνημμένο φωτογραφικό υλικό για δημοσιογραφική χρήση).

 

                                                                                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.