ΑγροτικάΔ. Βέροιας

Συνάντηση Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας

199Προβολές

Για το μέγεθος των καταστροφών που έχουν καταγραφεί στις δενδρώδεις καλλιέργειες από τις τελευταίες βροχοπτώσεις στον κάμπο της Ημαθίας, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, κ. Τάσο Χαλκίδη, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Δήμου Βέροιας, κ. Ηλίας Τσιφλίδης.

Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών έχουν επηρεάσει τη συγκομιδή των τελευταίων ποικιλιών σε ροδάκινα και δαμάσκηνα.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Γεωργών στον Αντιδήμαρχο, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι με μειωμένη παραγωγή σε ποσοστό 50%, τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εικοσιτετράωρων, επιφέρουν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες, με συνέπεια την αύξηση των καλλιεργητικών εξόδων.

Με δεδομένες τις κλιματικές αλλαγές, οι αγρότες ζητούν από την πολιτεία σχετικές παρεμβάσεις για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός τους.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.