Πολιτική

Συνάντηση Δ. Σταμενίτη με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών για τα έργα στους Δήμους του Ν. Πέλλας.

342Προβολές

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα συναντήθηκε χθες 26 Μαΐου 2022 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με σκοπό την παρακολούθηση της πορείας των αιτημάτων των Δήμων για ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Σταμενίτης ζήτησε να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με τα έργα των Δήμων του Νομού Πέλλας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα αιτήματα που αφορούν: α. Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και έργα αγροτικής οδοποιίας για το Δήμο Πέλλας, β. Οι μελέτες για εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών του Δήμου Αλμωπίας καθώς και έργα αγροτικής οδοποιίας, και γ. Οι προτάσεις για ευφυή συστήματα και διαχείριση ενέργειας για το Δήμο Έδεσσας. Ενώ τέθηκε εκ νέου από τον κ. Σταμενίτη τα θέματα της χρηματοδότησης της κατασκευής ελαστικού τάπητα (ταρτάν) και παροχή εξοπλισμού στο Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας (εκτιμώμενος προϋπολογισμός 750.000 ευρώ). Και επίσης, της συμπληρωματικής χρηματοδότησης για το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας από το ΠΔΕ, με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών (Δείτε σχετικό δελτίο τύπου εδώ: https://stamenitis.gr/01042022/).

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι στην επιτροπή αξιολόγησης και εντάξεων των έργων που θα συνεδριάσει τον Ιούνιο, καθώς τεχνικά και υπηρεσιακά ζητήματα δεν επέτρεψαν τη σύγκληση του σώματος τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο, αναμένεται να συμπεριλαμβάνεται το έργο του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και τα έργα αγροτικής οδοποιίας για τον Δήμο Αλμωπίας. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι εγκρίθηκαν 340.000 ευρώ για το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας, ενώ τόνισε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα απαντήσει για το ζήτημα του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Αθλητικού Κέντρου Αλμωπίας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις επιτροπές αξιολόγησης του Μαρτίου έχουν αξιολογηθεί θετικά και αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα, πρώτον το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση της ΔΕΥΑ του Δήμου Σκύδρας με προϋπολογισμό 3.546.479 και δεύτερον, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης της ΔΕΥΑ του Δήμου Έδεσσας, με προϋπολογισμό 1.383.404.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.