Πολιτική

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη και ΤΣ Αραβησσού στην ΕΥΑΘ για το αρδευτικό

535Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα εκ νέου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ κ. Άνθιμο Αμανατίδη, μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αραβησσού κ. Ιωάννη Γεροκώστα και τον τοπικό σύμβουλο Αναστάσιο Μυστιλόγλου αναφορικά με την επίλυση του αρδευτικού ζητήματος σε περιοχές της Αραβησσού.

Μεγάλο μέρος της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από τις πηγές Αραβησσού. Η ύπαρξη του χώρου εγκαταστάσεων στις πηγές όμως απαγορεύει κάθε κατασκευή γεώτρησης στη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα η ποσότητα νερού για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής να μην επαρκεί. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και αυξημένο κόστος παραγωγής στους αγρότες της Αραβησσού.

Η Τοπική Κοινότητα έχει καταθέσει αίτημα στην ΕΥΑΘ για την κατασκευή μόνιμων έργων μεταφοράς νερού από περιοχές όπου δεν θα επηρεάζεται η διαδικασία υδροληψίας της ΕΥΑΘ από τις πηγές. Όπως προέκυψε και σε προηγούμενη συνάντησή μας με τον κ. Αμανατίδη, η διοίκηση της ΕΥΑΘ αντιλαμβάνεται το πρόβλημα των κατοίκων και το όφελος που μπορεί να προκύψει από ένα τέτοιο έργο.

Έτσι, σήμερα εκφράστηκε η θετική βούληση για συνδρομή της ΕΥΑΘ στο πλαίσιο αντισταθμιστικού οφέλους προς την Τοπική Κοινότητα Αραβησσού. Έχει ολοκληρωθεί σχετική μελέτη και το αμέσως επόμενο διάσημα θα γνωστοποιηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον κ. Αμανατίδη για τις ενέργειές του και δεσμεύτηκε να παρακολουθεί το θέμα στενά, όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.