Πολιτική

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Πέλλας.

614Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στα Γιαννιτσά το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, οι οποίοι του μετέφεραν αιτήματα του κλάδου καθώς και πιθανές λύσεις ώστε να αμβλυνθούν οι ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας στην αγροτική παραγωγή.

Το κυριότερο θέμα σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι η ενίσχυση στο βαμβάκι. Παρότι η πανδημία δεν επηρεάζει άμεσα την παραγωγή, η χαμηλή ζήτηση που υπάρχει λόγω της κλειστής οικονομίας, της αργίας των κλωστηρίων και της μειωμένης λειτουργίας των καταστημάτων, έχει ως αποτέλεσμα η τιμή φέτος να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα του κλάδου, όπως το αγροτικό πετρέλαιο, η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα σχέδια βελτίωσης, η νέα ΚΑΠ, αλλά και το ζήτημα της ζάχαρης και των τευτλοπαραγωγών.

Από τη μεριά του ο Λάκης Βασιλειάδης δεσμεύτηκε να μεταφέρει άμεσα τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους στη νέα ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Άλλωστε έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες αναφορικά με κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν, είτε μέσω παρεμβάσεων, είτε μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.