Πολιτική

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

536Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκα εχθές με τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων κ. Θ. Παπά, στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα. Ο Βουλευτής τόνισε τη σημασία της ορθής και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον πρωτογενή τομέα και κατ’ επέκταση την οικονομία της χώρας, ενώ οι δύο άνδρες είχαν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, καθώς ο κ. Παπάς γνωρίζει άριστα τα θέματα του Οργανισμού και έχει θέσει σαφής στόχους για τη λειτουργία του.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, η οποία φέτος ήταν μειωμένη. Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο κ. Παπάς, μια γραμμική μείωση της τάξης του 2,5% οφείλεται στην αύξηση απαίτησης του Εθνικού Αποθέματος. Επίσης, φέτος για όλα τα κράτη μέλη υπήρξε μείωση κατά 2,9%, η οποία αφορά το ποσοστό δημοσιονομικής πειθαρχίας για ενισχύσεις μεγαλύτερες των 2000€ και θα αποδοθεί στην επόμενη περίοδο, ενώ το υπόλοιπο 3% μετά την ολοκλήρωση των ειδικών ελέγχων.

Επιπλέον, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα με την αναστάτωση που είχε προκληθεί στους αγρότες αναφορικά με τις παράλογες γραφειοκρατικές απαιτήσεις του Οργανισμού και ευχαρίστησε τον κ. Παπά για τη λύση που έδωσε με σχετική εγκύκλιο. Ο κ. Παπάς διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει σκοπό να γίνει “τιμωρός” για τους πραγματικούς παραγωγούς, αλλά αντιθέτως να βάλει κανόνες ώστε να εξαλειφθούν περιπτώσεις και απαιτήσεις κάποιων που είναι εις βάρος των γεωργών & των κτηνοτρόφων.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της λήξης της σύμβασης με τον τεχνικό σύμβουλο, ο κ. Παπάς ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο και έχει ήδη προκηρυχθεί νέος διεθνής διαγωνισμός, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ΟΣΔΕ, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην καταβολή των πληρωμών στους δικαιούχους.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχήθηκε καλή δύναμη στον κ. Παπά, τον οποίο γνωρίζει αρκετά χρόνια, καθώς οι δυο τους συνυπήρξαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας, και τον θεωρεί τον κατάλληλο άνθρωπο για τη σημαντική αυτή θέση στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.