Πολιτική

Συνάντηση Τζάκρη με το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

370Προβολές

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη συναντήθηκε την Τρίτη με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στο πλαίσιο των επαφών τους με τους βουλευτές του νομού.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Σίμος Φωστηρόπουλος μετέφερε στην κυρία Τζάκρη ότι η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει τους μη εμβολιασθέντες υγειονομικούς υπαλλήλους, στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, σε αναστολή εργασίας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την λειτουργία του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στην πλέον ακατάλληλη στιγμή, καθώς πολλαπλασιάζονται τα ήδη υπάρχοντα κενά, την στιγμή που θα έπρεπε αυτά να καλυφθούν κατεπειγόντως.

Η κ. Τζάκρη επεσήμανε καταρχάς την υποκρισία, από την μια μεριά της απόλυτης ανοχής στην διασπορά, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα 4.500 κρούσματα ημερησίως εν τω μέσω του καλοκαιριού και από την άλλη την επιδεικτική «δαιμονοποίηση» κάποιων εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει το επικοινωνιακό αντίβαρο στην «σουηδικού τύπου» αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος από την κυβέρνηση.

Επίσης τόνισε ότι τάσσεται κατά της αναστολής εργασίας των υγειονομικών, η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυση, η οποία αναστολή εργασίας θέτει απέναντι το σύνολο των υγειονομικών και όχι μόνο τους απειλούμενους με αναστολή. Η κυρία Τζάκρη θεωρεί ότι η τακτική αύτη υπονομεύει το ίδιο το εγχείρημα του εμβολιασμού, διότι το αποστερεί από τους φυσικούς του πρωταγωνιστές. Διότι ποιος άλλος μπορεί να μεταφέρει πειστικά το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, εάν όχι οι ίδιοι οι υγειονομικοί, τους οποίους αυτή η τακτική περιθωριοποιεί.

Επειδή όμως υπάρχει και ο χρήστης των υπηρεσιών υγείας, δηλαδή ο πολίτης που καταφεύγει στο νοσοκομείο για οποιονδήποτε λόγο, αυτός πράγματι πρέπει να είναι ενήμερος για το ποιος υγειονομικός είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι και είναι ευθύνη του συστήματος να τους απομακρύνει από τις θέσεις της «πρώτης γραμμής». Βέβαια αυτό επ’ ουδενί σημαίνει ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν πρέπει να τηρούν με ευλαβική προσήλωση τα μέτρα προστασίας, μιας και έχουν να κάνουν με ευάλωτους ασθενείς.

Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ακόμη ότι  είναι λάθος το ετερόκλητο σύνολο των ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ισοπεδωτικά και να εξωθούνται σε ακραία στάση και αναμέτρηση. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια να πείσει  το κοινό σε βάθος χρόνου με υπομονή, ορθολογισμό, ειλικρίνεια και ψυχραιμία.

Οι εμβολιασμοί στην χώρα έχουν βαλτώσει εφόσον παραμένουν στο 52% στο τέλος του Αυγούστου, και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα έκανε λόγο για «εμβολιαστικό θαύμα», σήμερα η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας έχει ξεπεράσει ακόμη και η Κύπρος, καθώς η κυβέρνηση έχει πλήξει θανάσιμα το εγχείρημα, έχοντας υπονομεύσει τους ηθικούς όρους με τους οποίους δομείται η εμπιστοσύνη. Για να αναζωογονηθεί το εγχείρημα των εμβολιασμών η μόνη λύση είναι πλέον να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων η κοινωνία των πολιτών και να ηγηθούν του εμβολιαστικού κινήματος, προσωπικότητες που με το κύρος τους θα καλύψουν το κενό εμπιστοσύνης που δημιούργησε η πολιτική ιδιοτέλεια των «αρίστων».-

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.