Δ.Πέλλας

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

186Προβολές

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022,

ΩΡΑ 11:00΄, ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ.

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην Ευρώπη. Πόλεις και χωριά βομβαρδίζονται στην Ουκρανία.Χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σκοτώνονται ή τραυματίζονται. Εκατοντάδες χιλιάδες αφήνουν τις εστίες τους και μετακινούνται μέσα στη χώρα τους. Εκατομμύρια γίνονται πρόσφυγες σε άλλες χώρες. Σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές καταστρέφονται. Ο κόσμος επιστρέφει στην εποχή του ψυχρού πολέμου.

Μπροστά σ’ αυτή την τραγωδία και την απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών, κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Γι’ αυτό:

– Καταδικάζουμε απερίφραστα τηβάρβαρη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίαςστην Ουκρανία, την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της, χωρίς να παραβλέπουμε τις ευθύνες που έχουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τον παγκόσμιο επεκτατισμό τους για την πορεία προς τη σημερινή κρίση και χωρίς να ξεχνούμε τις δικές τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλα μέρη της γης.

– Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την ειρηνική επίλυση των διαφορών και την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

– Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό και ιδιαίτερα στους Έλληνες ομογενείς.

– Συμπαραστεκόμαστεστους αμάχους με ανθρωπιστική βοήθεια.

– Ανοίγουμε την αγκαλιά μας στους πρόσφυγες, όπως κάνουμε στους πρόσφυγες όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους, τη φυλή, τη γλώσσα ή τη θρησκεία τους.

– Συμμετέχουμε στις αντιπολεμικές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις που αναπτύσσονται σε όλη την Ευρώπη.

– Βρισκόμαστε στο πλευρό των Ρωσίδων και Ρώσων πολιτών, που, παρά την καταστολή και τις απειλές του αυταρχικού καθεστώτος του Πούτιν, απαιτούν να σταματήσει η στρατιωτική εισβολή.

– Λέμε:

ΟΧΙ στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους εξοπλισμούς, τον εθνικισμό.

ΝΑΙ στην ειρήνη, στη διευθέτηση των διαφορών με ειρηνικά μέσα,τον πυρηνικό αφοπλισμό.

– Ζητούμε:

* Να τερματιστεί η επίθεση και να πάψει η αιματοχυσία τώρα.

* Να αποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία.

* Να υπάρξει επιστροφή στον δρόμο της ειρήνης και της διπλωματίας.

* Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό των ομογενών μας από τις περιοχές των συγκρούσεων και τον επαναπατρισμό όσων το επιθυμούν.

* Να μην υπάρξει καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις, με ανθρώπινο δυναμικό ή πολεμικό εξοπλισμό.

* Να γίνει η Ελλάδα πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας, που θα προασπίζειτο διεθνές δίκαιο και θα προωθεί τον διάλογο και την συνεργασία.

– Καλούμε τους/τις συμπολίτες μας να πάρουν μέροςστην αντιπολεμική συγκέντρωση – συναυλία ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ώρα 11 το πρωί, στα Γιαννιτσά, στην πλατεία ΕΠΟΝ.Συμμετέχουν οι μουσικοί Παντελής Πετρίδης, Σάββας Λαμπρίδης, το συγκρότημα JazzaSlam, μουσικό συγκρότημα από την Ουκρανία, ομάδα τυμπανιστών και μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών.

Στον τόπο της εκδήλωσης συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τον ουκρανικό λαό:

– Τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες)

– Είδη ατομικής υγιεινής (βρεφικές πάνες, σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (γάζες και γάντια αποστειρωμένα, οινόπνευμα, betadine, φυσιολογικούς ορούς, παυσίπονα, αντιβηχικά).

 

Συνδιοργάνωση :

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πέλλας

Σύλλογος «Εκπαιδευτική Καινοτομία»

Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών

Παρέμβαση Πολιτών Πέλλας

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.