Αγροτικά

Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παραχώρηση και αξιοποίηση δημόσιων εκτάσεων

511Προβολές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό, με στόχο την παραχώρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκτάσεων του δημοσίου, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την βιώσιμη τοπική και αγροτική ανάπτυξη της Πέλλας.

 

Συγκεκριμένα, μέσω σχετικών επιστολών προς το Υπουργείο, ο κ. Τζαμτζής  έχει ζητήσει την παραχώρηση αγροτικών τεμαχίων( εκτάσεις πρώην ΚΕΓΕ), με τα υφιστάμενα κτίσματα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς και, ειδικότερα, για τις δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες που έχουν εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, για τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας.

Εξάλλου, ο κ. Τζαμτζής επιδιώκει  την υπογραφή προγραμματικών συμφωνιών με το ΕΘΙΑΓΕ, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ιδιώτες, για την ανάπτυξη της έρευνας σε δενδρώδεις καλλιέργειες, με βάση την τοπική πραγματικότητα και αγορά.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, έχει ζητήσει επίσης την παραχώρηση έκτασης 80 στρεμμάτων στην πόλη της Αριδαίας, μαζί με το υφιστάμενο διώροφο κτίριο, με σκοπό την επισκευή και ενεργειακή αναβάθμισή του, ώστε να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, αλλά και το Κτηνιατρείο Αλμωπίας, με σύγχρονο και υγειονομικά άρτιο εξοπλισμό.

 

Μία ακόμη ιδέα για την οποία έχει ζητήσει ο κ. Τζαμτζής τη συνδρομή του Υπουργείου είναι η πιστοποίηση και η υποστήριξη της παραγωγής του τοπικού παραδοσιακού προϊόντος «μπούκοβο», σε συνεργασία και με τοπικό συνεταιρισμό της  Αλμωπίας , ενώ 75 στρέμματα από την παραχώρηση που ζητείται, μπορούν να αξιοποιηθούν για την εν λόγω καλλιέργεια.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.