Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ήρωες της υγείας έγιναν θύματα διώξεων. – Συμπαράσταση στους εργαζόμενους

498Προβολές

Μετά τα χειροκροτήματα και τις ψεύτικες ευχαριστίες σας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, μετατρέψατε χωρίς ντροπή τους ήρωες σε θύματα. Και μάλιστα σε περίοδο καραντίνας και ενόψει τρίτου και πιο δύσκολου κύματος της πανδημίας.

Καταγγέλλουμε τις διώξεις υγειονομικών από δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που όλο αυτό το διάστημα με κραυγές απόγνωσης προσπαθούσαν να «ξυπνήσουν» τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία τους. Οι χιλιάδες νεκροί ασθενείς κορονοϊού εκτός ΜΕΘ άλλωστε, απέδειξαν την αδιαφορία των αρμοδίων να προετοιμαστούν κατάλληλα για το κάθε κύμα πανδημίας που ερχόταν.

Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στους υγειονομικούς που διώκονται στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, οι οποίοι δεν γίνονταν δεκτοί από τις διοικήσεις τους, προσπαθούσαν με επιστολές να επισημάνουν τους κινδύνους και την εξάντληση των συναδέλφων τους και κανείς δεν άκουγε, εφόσον για τους διοικητές, όλα κυλούσαν «άριστα».

Τα προβλήματα όμως των δημοσίων νοσοκομείων παραμένουν, το ψέμα με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποκαλύφθηκε γρήγορα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδικείται τους ήρωες που χειροκροτούσε. Βρισκόμαστε δίπλα στο Σωματείο Εργαζομένων, στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας, όπου ασκήθηκαν από τη Διοίκηση στα συνδικαλιστικά στελέχη των Σωματείων Σίμο Φωστηρόπουλο (Πρόεδρο Εργαζομένων στο Ν.Γιαννιτσών) και Ελένη Σταυρουλάκη (πρώην Πρόεδρο Εργαζομένων στο Ν. Έδεσσας) ποινικές και υπηρεσιακές διώξεις, για της δηλώσεις τους στον τύπο που αναδείκνυαν τα προβλήματα και τις δυσχέρειες των δημόσιων νοσοκομείων στη διαχείριση της πανδημίας.

Θεωρώντας πως οι εκφοβιστικές διώξεις είναι παράνομες και καταχρηστικές ζητούμε την άρση τους. Θα τους επισημαίναμε μάλιστα, εμπνευσμένοι από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, να μην ονειρεύονται την παράδοση των κλειδιών των δημόσιων νοσοκομείων στους ιδιώτες. Γιατί η δημόσια υγεία είναι αγαθό που προσφέρεται δωρεάν σε όλους μας από τους καθημερινούς εργαζόμενους των νοσοκομείων της χώρας. Και θα βρουν όλους στους δρόμους.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.