Δ.Έδεσσας

Σύσταση Πανεπιστημιακού Τμήματος

1kΠροβολές

Νέα συνάντηση Θεοδώρας Τζάκρη – Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την επανασύσταση Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2019 νέα συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Ηλία Γεωργαντά, μετά την προηγούμενη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019, με θέμα την επανασύσταση Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα, που ως γνωστόν καταργήθηκε από το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Σαμαρά κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Θέμα της σημερινής συνεργασίας αποτέλεσε η διερεύνηση της δυνατότητας σύστασης Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα και στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου ενόψει και της αυριανής συμμετοχής της βουλευτή στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Συζητήθηκε με τον Υπουργό η πλήρωση των προϋποθέσεων λειτουργίας ως πανεπιστημιακού χώρου στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου  του χώρου που μέχρι το 2013 λειτουργούσε το Τμήμα Μάρκετιγκ και Διοίκησης Λειτουργιών  του Πανεπιστημίου Μακεδονία και προσκομίστηκε από την κ. Τζάκρη επικαιροποιημένος φάκελος που περιλαμβάνει κατόψεις και πιστοποιήσεις στατικής επάρκειας του κτιρίου, την ύπαρξη αμφιθεάτρου και βιβλιοθήκης, γραφείων διοίκησης κ.λπ.

Η κ. Τζάκρη θα θέσει μάλιστα το θέμα και στον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου κατά την αυριανή τους συνάντηση στο Υπουργείο όπου το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς και θα ενημερώσει για την έκβασή του με νέο δελτίο τύπου.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η συζήτηση με τις αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου το θέμα θα τεθεί από τον Πρύτανη στην Σύγκλητο.

Η κ. Τζάκρη θεωρεί άδικη την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Έδεσσας με το σχέδιο «Αθηνά» της κυβέρνησης Σαμαρά και διεκδικεί με κάθε τρόπο την επανασύστασή του είτε στο πλαίσιο του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είτε στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου.-

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.