Πολιτική

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

750Προβολές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΠΕΛΛΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΛΑΚΗ)ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

– ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Συνάντηση με το νέο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειος (Λάκης)Βασιλειάδης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν σε έργα άμεσης προτεραιότητας για τις συγκοινωνίες στην Π.Ε. Πέλλας.

Ο Βουλευτής συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.

Στη συνέχεια, του έθεσε την επιτακτική ανάγκη για την υλοποίηση του έργου που αφορά στον οδικό άξονας Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-Όρια Νομού Φλώρινας (Εθνικός οδικός άξονας – ΕΟ2) και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα – Παράκαμψη Χαλκηδόνας μήκους 5,3km, στην παράκαμψη Γιαννιτσών μήκους 7,8km, στο τμήμα Μαυροβούνι – νότια παράκαμψη Έδεσσας μήκους 9.5km και στην ανάβαση Άγρα (από Ψηλή Βρύση Έδεσσας μέχρι διασταύρωση Βρυτών) μήκους 3,9km.

Το οδικό τμήμα «Παράκαμψη Γιαννιτσών (Παραλίμνη μέχρι Μελίσσι) και Παράκαμψη Χαλκηδόνας» παρουσιάζουν πλήρη μελετητική ωριμότητα και μπορούν να θεωρηθούν ως ένα ενιαίο τμήμα και μία δημοπρασία.

Το οδικό τμήμα «Μαυροβούνι – Νότια παράκαμψη Έδεσσας» παρουσιάζει σχεδόν πλήρη μελετητική ωριμότητα αφού υπολείπεται η ολοκλήρωση της μελέτης των τεχνικών και της μελέτης φωτισμού.

Στο οδικό τμήμα «Ανάβαση Άγρα» οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Επίσης, αναφέρθηκε στον άτυπο κάθετο άξονα προς την Εγνατία Οδό (Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα) και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα Νάουσα – Σκύδρα μήκους 17,8km, το οποίο παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και υπολείπεται η κήρυξη των απαλλοτριώσεων.

Ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος και με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου ασχολήθηκε και όλο το προηγούμενο διάστημα με τα παραπάνω έργα, ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό για τα σημαντικά οφέλη που θα αποφέρουν στο Νομό μας τα παραπάνω έργα, τα οποία θα σχετίζονται με τις εξαγωγές, την ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών, τον τουρισμό, τη διάθεση αγροτικών προϊόντων και φυσικά με τις ασφαλείς μεταφορές των πολιτών. Είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας, καθώς πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο διεθνές και διευρωπαϊκό. Άλλωστε, πρόκειται για μια περιοχή με έντονη παραγωγική δραστηριότητα και η σύνδεση με πανευρωπαϊκούς διαδρόμους μεταφοράς θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Ο Βουλευτής χαρακτήρισε αυτά έργα υψίστης σημασίας και άμεσης προτεραιότητας και σημείωσε ότι η υλοποίησή τους είναι ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της Πέλλας, γι’ αυτό και αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.