Πολιτική

Την επόμενη εβδομάδα εγκρίνεται από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το έργο της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, πλήρης δικαίωση της βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη.

422Προβολές

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Γραμματείας ΣΔΙΤ για την ένταξη του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, στον κατάλογο χρηματοδότησης των έργων ΣΔΙΤ και ο φάκελος προωθείται στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της κατασκευής του έργου για τα 2 χρόνια κατασκευής μαζί με τη συντήρηση για 28 χρόνια ανέρχεται σε 20.900.000.

Πρόκειται για κατασκευή κτιρίου συνολικής δομημένης επιφάνειας 5.145 τ.μ. (τριώροφο κτίριο με υπόγειο και ημιυπαίθριους χώρους) και ακάλυπτο περιβάλλοντα χώρο εμβαδού 1.282 τ.μ. που θα ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 2.137 τ.μ.

Μετά την ένταξη στα ΣΔΙΤ θα ακολουθήσει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον διαγωνισμό και  αμέσως  έπεται η Β΄ Φάση και πιο συγκεκριμένα η φάση Β1 (ανταγωνιστικός διάλογος) και η φάση Β2 (κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών) κατά την οποία θα αναδειχθεί ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης. Εκτιμάται ότι σε 1,5 χρόνο θα αναδειχθεί ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης (ανάδοχος του έργου).

Η κυρία Τζάκρη μετά την εξέλιξη αυτή έκανε την εξής δήλωση: «Μετά από πολυετή αγώνα, συστηματική διεκδίκηση και υπερπήδηση όλων των γραφειοκρατικών και πολιτικών εμποδίων ένα έργο – απάντηση στο αίτημα της κοινωνίας και του νομικού κόσμου της Πέλλας έφτασε επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης στην έναρξη της υλοποίησής του. Αυτή είναι και η υγιής πλευρά της δημοκρατίας. Έργα που ξεκινούν και ωριμάζουν να συνεχίζουν και να ολοκληρώνονται, ανεξαρτήτως κυβερνητικής περιόδου κατά την οποία ξεκίνησαν. Εκφράζω τις ευχαριστίες προς τους  υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι την τελευταία πενταετία συνέδραμαν εποικοδομητικά στην προώθηση και ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου. Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ και να παρεμβαίνω, πάντα αποσκοπώντας στην απρόσκοπτη εξέλιξή του».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.