Αγροτικά

Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ

645Προβολές
Ανακοίνωση από την Π.Ε. Πέλλας, Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ,  σχετικά με την παράταση του προγράμματος αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας, μετά τους εμβολιασμούς της άνοιξης 2020.
 «Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1899/229814/20.08.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ), το Πρόγραμμα αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας που ακολουθεί την εαρινή εμβολιακή εκστρατεία του 2020 λαμβάνει παράταση και θα ολοκληρωθεί την 30η Σεπτεμβρίου 2020 σε όλες τις περιοχές εμβολιασμού.

Στόχος του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης είναι η αξιολόγηση του από του στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων μέσω εργαστηριακών εξετάσεων όσον αφορά στην επιτυχή ανοσοποίησή τους, προκειμένου να αποτραπεί η επανεμφάνιση κρουσμάτων και να πετύχει η χώρα μας καθεστώς ελεύθερο λύσσας, όπως ίσχυε πριν το έτος 2012.

Προκειμένου η αξιολόγηση του προγράμματος εμβολιασμών να είναι αποτελεσματική, παρακαλούμε τους αρμόδιους για τη συλλογή φορείς (συνεργεία δίωξης και κυνηγούς) να δώσουν έμφαση στην προσκόμιση ενήλικων αλεπούδων στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι και για το έτος 2020, στις περιοχές εφαρμογής του προγράμματος εμβολιασμού της άγριας πανίδας για τη λύσσα, προβλέπεται ενίσχυση με το ποσό των 50 € ανά αλεπού που θανατώνεται ή έχει θανατωθεί μέσα στο 2020 και προσκομίζεται στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία από κυνηγούς ή φύλακες θήρας. Η διαδικασία σχετικά με τις ενισχύσεις για τη συλλογή δειγμάτων στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος καθορίστηκε με την υπ’αριθ. 1777/211994/31-07-2020 (ΦΕΚ Β’ 3309/07.08.2020), Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.